DSK, alt scandal scandal: O ziaristă din Italia afirmă că fostul director al FMI a vrut s-o abuzeze

La câteva zile după apariţia surprinzătoare a lui DSK pe covorul roşu de la Cannes, alături de o nouă cucerire, politicianul francez face obiectul unui nou scandal.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 09:03

Într-un interviu postat pe 31 mai pe YouTube şi preluat de cotidianul francez Le Point, ziarista italiană Myrta Merlino lansează noi acuzaţii împotriva lui DSK, spunând că acesta ar fi încercat să abuzeze de ea în perioada când era ministru de finanţe, la sfârşitul anilor ’90.

Ziarista arată că faptele s-ar fi petrecut cu ocazia unui Forum de la Davos (Elveţia). Tânăra şi-a anunţat intenţia de a-i lua un interviu politicianului francez. „Serviciul de presă al lui Dominique Strauss-Kahn mi-a spus că ministrul avea un interviu foarte important cu CNN, dar că era dispus să îmi acorde şi mie unul”, declară ea unui coleg de breaslă. S-a fixat o întâlnire, iar ziarista urma să se întâlnească cu politicianul la barul unui hotel, la ora opt seara.

Myrta Merlino spune că Strauss-Kahn nu a venit la întâlnire, în schimb un chelner i-a adus un bilet în care DSK îi cerea să meargă în apartamentul lui de la hotel, insistând să vină singură, fără cameraman. „Am ezitat la început, dar în cele din urmă m-am dus şi m-am aşezat într-un fotoliu. Mi-a oferit un pahar de şampanie şi am început să vorbim despre orice, dar nu despre interviu”, adaugă ea. „Dominique Strauss-Kahn mi-a mărturisit apoi că îi plac la nebunie ziaristele. I-am răspuns că soţia sa este o femeie extraordinară şi o ziaristă formidabilă. M-am ridicat şi atunci m-a împins în perete, încercând să mă sărute. I-am tras o palmă, m-am zbătut şi am fugit„, afirmă Merlino.

Ziarista nu spune însă de ce a tăcut atâta vreme, menţionând doar imensa forţă psihologică a unui om puternic.

Richard Malka, avocatul lui DSK, contactat de Le Point, a spus că „nu este la curent cu această chestiune şi nu are de făcut niciun comentariu pe acest subiect”.