DSK cere să fie audiat în dosarul de proxenetism de la Lille

Dominique Strauss-Kahn, a cărui carieră politică a fost distrusă vara aceasta de o acuzaţie de viol în Statele Unite, a cerut duminică să fie audiat în cadrul unei anchete privind un caz de proxenetism în Franţa, pentru a pune capăt "insinuărilor răuvoitoare", relatează AFP.

RomaniaTV.net
16 oct. 2011, 15:42
DSK cere să fie audiat în dosarul de proxenetism de la Lille

Cinci persoane, între care un avocat reputat, un director de întreprindere şi directorii hotelului de lux Carlton, au fost inculpaţi săptămâna aceasta într-un caz de proxenetism la Lille, în care numele lui Strauss-Kahn a fost menţionat de presă ca fiind al unuia dintre clienţii prostituatelor ce lucrau în hoteluri.

Strauss-Kahn, al cărui „nume este menţionat în jurul unui dosar instrumentat de mai multe luni la Lille”, în nordul Franţei, a cerut să fie „audiat cât mai repede posibil” pentru a se „pune capăt insinuărilor şi extrapolărilor hazardate şi încă o dată răuvoitoare”, potrivit unei declaraţii remise AFP.

Vineri, trei hoteluri din Lille, inclusiv Carlton, au fost închise administrativ pentru trei luni, în urma unei decizii a judecătorilor care se ocupă de acest dosar, în care ar fi implicate cele trei unităţi hoteliere.

Legături cu persoane care administrează mai multe case de prostituţie şi baruri din Belgia au fost de asemenea evidenţiate în cadrul acestei anchete.