DSP are timp pentru a trimite SMS-uri despre alegeri

Persoanele aflate în baza de date a DSP au început să primească mesaje tip SMS pe telefoanele mobile în legătura cu procedura de vot în cazul izolării sau carantinării.

30 nov. 2020, 22:07
DSP are timp pentru a trimite SMS-uri despre alegeri

DSP a devenit instrument electoral în plină pandemie. În timp ce bolnavii  grav stau cu orele pentru a prinde o linie liberă la DSP, iar documentele de concediu întârzie cu săptămânile, DSP  trimite SMS-uri despre alegeri. Alegatorii care se afla in carantina sau izolare, prin decizia DSP, sunt informati ca pot vota cu urna speciala la alegerile parlamentare de duminica daca depun o cerere la Biroul Electoral al sectiei de votare prin intermediul unei alte persoane. SMS-urile se încheie cu semnătura ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, afirmă că persoanele infectate cu noul coronavirus – atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale – vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică, într-un interviu acordat Agerpres. El a precizat că vor fi „condiţii speciale” doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă. „Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a susţinut preşedintele AEP.

 

Dansatoarea Emy nu s-a prezentat la DSP, ca să semneze contractul de muncă. Anunţul şefei DSP Bucureşti
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 3.826 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 138 de persoane au decedat. 1.251 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

”Până astăzi, 30 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 353.188 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, transmit autorităţile.
DSP

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 522, urmat de Constanţa – 335, Argeş – 266, Iaşi – 243. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 6,29 în Bucureşti, cea mai mare valoare având-o în judeţul Constanţa – 7,49, urmat de Ilfov – 7,2.