DSP cere ajutorul tuturor studenţilor de la universităţile din Bucureşti: Situaţia în Capitală este CRITICĂ!

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura fac un apel disperat către studenţii şi rezidenţii universităţilor din Bucureşti. Având în vedere situaţia critică din Capitală în contextul pandemiei, autorităţile au nevoie de resursă umană pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice. Anunţul a fost făcut de reprezentantul Observatorului de Sănătate din România, Vlad Mixich.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 17:29
DSP cere ajutorul tuturor studenţilor de la universităţile din Bucureşti: Situaţia în Capitală este CRITICĂ!

„Prefectura și Direcția de Sănătate Publică au solicitat ajutorul în număr cât mai mare al studenților în medicină, iar ulterior au extins acest apel către rezidenți și către toți studenții universităților din București.

Situația COVID-19 în Bucureşti este critică iar soluționarea acesteia se poate realiza treptat prin suplimentarea resursei umane deja existente, pentru a rezolva telefonic anchetele epidemiologice din ultimele zile și pentru a susține activitatea call-center-urilor copleșite în acest moment de un număr de ordinul miilor de apeluri pe zi.

Niciun voluntar nu va fi expus unor situații periculoase în ceea ce privește infectarea. Vă puteți înscrie accesând link-ul următor: https://forms.gle/rUXK4UpXCZUX4Rw36

Listele de voluntari şi anunțul solicitării sunt administrate de Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB).”, a spus Vlad Mixich pe contul său de Facebook.

Pe teritoriul României, 29.085 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.987 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.998 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 13 persoane.

Mii de apeluri sunt date zilnic la 112

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.350 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Citeşte şi: BILANŢ coronavirus 1 noiembrie. 5.324 cazuri noi COVID-19. Aproape 100 de morţi şi 910 pacienţi la ATI


loading...