Ministrul Mircea Duşa, la Haga: Olanda şi România au idealuri şi valori comune în cadrul NATO şi UE

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, aflat în vizită oficială la Haga, la invitația omologului său, Antoinette Jeanine Hennis-Plasschaert, a declarat că "Olanda și România au idealuri și valori comune în cadrul NATO și UE și tocmai de aceea este importantă dezvoltarea domeniilor de cooperare în plan militar care să contribuie la consolidarea securității spațiului euroatlantic".

03 iun. 2015, 06:25
Ministrul Mircea Duşa, la Haga: Olanda şi România au idealuri şi valori comune în cadrul NATO şi UE

Potrivit unui comunicat al MApN, în cadrul convorbirilor, miniștrii român și olandez au apreciat eforturile comunității internaționale în ceea ce privește asigurarea de asistență pentru Ucraina, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Ministrul Mircea Duşa, în vizită oficială în Olanda

„În acest sens, ministrul Dușa a arătat că țara noastră este al patrulea stat contributor la misiunea de monitorizare a OSCE din Ucraina și sprijină misiunea civilă a UE din regiune. De asemenea, Mircea Dușa a precizat că persoane rănite în conflict beneficiază de tratament de specialitate în cadrul unor facilități medicale din România”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei menționate, cooperarea în domeniul capabilităților militare și implementarea Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a Alianței Nord Atlantice au constituit un alt subiect aflat pe agenda întâlnirii bilaterale.

„Pregătirea Consiliului European dedicat Apărării reprezintă, în opinia celor doi miniștri, un bun prilej pentru consolidarea statutului UE de furnizor de securitate și pentru elaborarea unei noi Strategii Europene de Securitate. România va sprijini politicile în domeniu, pe timpul președinției olandeze”, mai arată MApN.