Dublă tragedie în Neamţ. Tânărul care a sărit în râul Moldova să-şi salveze sora, găsit mort. Fata s-a stins la spital

Tânărul de 18 ani din judeţul Neamţ care a sărit în râul Moldova pentru a-şi salva sora mai mică a fost găsit fără suflare de scafandri, după mai multe ore de căutări. Fata de 17 ani s-a stins la spitalul din Roman, unde a ajuns în stare critică.

03 iul. 2022, 14:00
Dublă tragedie în Neamţ. Tânărul care a sărit în râul Moldova să-şi salveze sora, găsit mort. Fata s-a stins la spital

Dublă tragedie în Neamţ. Scafandrii şi pompierii mobilizaţi pe malul râului Moldova, în apropierea localităţii Horia din Neamţ, au reluat misiunea de căutare a tânărului de 18 de ani. Din păcate, băiatul care a sărit în apele râului pentru a-şi salva sora a fost găsit mort în zona în care s-a înecat.

La operaţiunea  au participat şi scafandri de la ISU Neamţ, ISU Bacău, ISU Botoşani şi ISU Vrancea.

Sora sa, o adolescentă de 17 de ani, a murit în noaptea de sămbătă spre duminică la spitalul din Roman, unde a fost transportată în stare critică.

Citeşte şi: Tragedie aviatică! Avion prăbuşit la decolare. Sunt patru morţi

Sâmbătă după-amiază, pompierii au fost solicitaţi, printr-un apel la 112, să intervină pentru căutarea a două persoane în râul Moldova, în comuna Horia. Acolo s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu o autospecială complexă pentru intervenţie, o barcă şi două ambulanţe SMURD (TIM şi EPA).

O tânără a fost scoasă din apă de cetăţeni până la sosirea forţelor de intervenţie, iar echipajele SMURD au făcut manevre de resuscitare. Tânăra a răspuns manevrelor şi a fost preluată de echipajul SMURD TIM şi transportată la CPU Roman, a arătat ISU Neamţ, pootrivit News.ro.

Potrivit Poliţiei Neamţ, este vorba despre doi fraţi de 17, respectiv 18 ani, din Horia, care ar fi mers la scăldat.

„La un moment data minora de 17 ani ar fi alunecat în apă, iar fratele ei ar fi sărit după aceasta. Din fericire minora de a răspuns manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical deplasat la faţa locului, fiind transportată la spital”, a transmis IPJ Neamţ.

Citeşte şi: Imagini terifiante după un accident în Lugoj. Un pensionar a murit lângă soţia sa, după ce a intrat cu maşina într-un parapet şi apoi s-a răsturnat