Dublă tragedie în Olt. Şoferul care a provocat teribilul accident ar fi fost drogat

Cea de-a doua victimă a accidentului rutier petrecut în urmă cu o săptămână în zona Podului Olt a decedat, noaptea trecută, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde era internat din ziua accidentului.

04 mart. 2023, 12:13
Dublă tragedie în Olt. Şoferul care a provocat teribilul accident ar fi fost drogat

Accident teribil în Olt produs de un şofer drogat, care a fost arestat preventiv. Din păcate, cea de-a doua victimă a accidentului provocat luni, 27 februarie 2023, la ieșire din municipiul Slatina, de un șofer de 29 ani, testat pozitiv pentru două substanțe psihoactive, a decedat la spitalul din Slatina, la cinci zile de la accident.

Ionuţ, românul dispărut după accidentul feroviar din Grecia, găsit mort: „Dumnezeu să te odihnească, suflet bun”

Bărbatul în vârstă de 74 ani, rănit grav în accident, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 3/4 martie 2023, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde se afla internat din ziua accidentului. Soția acestuia, o femeie în vârstă de 73 ani, care a suferit răni multiple, rămânând încarcerată în urma impactului, a decedat imediat după accident, la scurt timp de la transportarea la spital.

Accidentul produs la ieșirea din municipiul Slatina, către Craiova, a fost provocat de un șofer în vârstă de 29 ani, din Slatina. Acesta conducea o mașină puternică, achiziționată de tatăl său, un cunoscut lider de sindicat și consilier județean din Slatina. Șoferul a pătruns pe contrasens și a lovit violent mașina care venea din sens opus, o Dacia Solenza, în care se aflau doi soți, de 73, respectiv 74 ani. Șoferul a fost testat la locul accidentului cu aparatul drug-test, rezultatul indicând că ar fi consumat două substanțe psihoactive. Șoferul le-a spus, însă, anchetatorilor că accidentul s-ar fi produs pentru că s-a aplecat după telefon și atunci ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, scrie gazetanoua.ro

Șoferul a fost reținut a doua zi după accident, ulterior Juddecătoria Balș admițând propunerea de arest preventiv pentru 30 zile, constatându-se că la momentul producerii accidentului avea dreptul de a conduce suspendat.

Momentul dramatic al ciocnirii celor două trenuri din Grecia. Bilanțul a ajuns la 46 de morți. Mărturiile terifiante ale supraviețuitorilor – VIDEO

Marian Gheorghe mai pierduse permisul cu un an în urmă, când polițiștii i l-au reținut pentru încălcarea normelor rutiere. A contestat măsura, iar pe perioada soluționării contestației și-a recăpătat permisul. Șoferul nu l-a mai depus, însă, la Poliție în momentul în care instanța a decis că îi respinge contestația, astfel că de aproximativ două luni acesta conducea fără drept.

Victimele accidentului produs de Marian Gheorghe sunt doi soți cunoscuți și apreciați în Slatina, urmașii unei vechi familii de negustori.

Cu doar două zile în urmă, în mijlocul Slatinei, de data aceasta, o femeie în vârstă de 51 ani a fost omorâtă chiar pe trecerea pentru pietoni semaforizată, de un șofer care circula cu viteză și se afla sub influența alcoolului.