Dublare alocaţii. Violeta Alexandru, anunţ de ultimă oră despre majorarea alocaţiilor la copii

Violeta Alexandru spune că dublarea alocaţiei la copii este în continuare un subiect care se află în atenţia Guvernului. Ministrul a precizat că în momentul în care vor fi informaţii clare, acestea vor fi comunicate cu argumente pertinente, fără să lase loc speculaţiilor.

28 apr. 2020, 11:15
Dublare alocaţii. Violeta Alexandru, anunţ de ultimă oră despre majorarea alocaţiilor la copii

„Am avut şi avem în continuare mai multe discutii. In momentul în care vor fi informaţii clare le vom comunica fără să dăm naştere la speculaţii. Vă asigur că sunt subiecte care ne stau în atenţie. Atunci când se va impune se va comunica cu argumente pertinete, nu zvonuri, nu pe surse”, a spus Ministrul Muncii la Adevarul LIVE.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Citeşte şi Creştere PENSII. Violeta Alexandru spune ce se întâmplă cu majorarea pensiilor