Dublu atentat terorist în Filipine. Bilanţ sumbru, cel puţin 10 morţi şi 40 de răniţi

Două explozii puternice a avut loc luni în centrul oraşului filipinez Jolo, din provincia sudică Sulu, provocând moartea a cel puţin zece persoane şi 40 de răniţi, a anunţat unitatea antiteroristă filipineză.

24 aug. 2020, 06:34
Dublu atentat terorist în Filipine. Bilanţ sumbru, cel puţin 10 morţi şi 40 de răniţi

Prima explozia s-a produs în faţa unei pieţe publice de pe strada principală din Jolo, la circa 1.000 km sud de capitala Manila. Conform poliţiei, o motocicletă parcată lângă un camion militar a explodat, provocând numeroase victime. Ulterior, presa filipineză a relatat despre o a doua explozie, care a provocat la tândul său, victime. În total, ar fi vorba despre cel puţin 10 morţi şi 40 de răniţi.

Citeşte şi Băsescu demontează scenariul unui atentat în cazul exploziei din Beirut. „Teroriştii vor să ucidă oameni. Ar fi fost în oraş”

Provincia Sulu este un bastion al grupării teroriste Abu Sayyaf, acuzată de unele din cele mai violente atentate din ţară, precum şi de decapitări şi răpiri pentru recompense.

Explozia s-a produs la ceva mai mult de o săptămână după ce unul din capii grupării, Anduljihad Susukan, a fost predat poliţiei după ce ceruse ajutorul unui lider musulman pentru a primi îngrijiri medicale pentru o rană suferită anul trecut.

Gruparea s-a aliat cu organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat responsabilitatea mai multor atentate în Filipine.