Kate Middleton poate naşte oricând: Ce nume sunt preferate de pariori şi ce spital va alege

Dilema referitoare la prenumele pe care urmează să îl primească cel de-al treilea copil al prinţului William şi al soţiei sale va fi tranşată de ducele şi ducesa de Cambridge în săptămânile următoare, însă prenumele Mary pare să devină un favorit incontestabil în topurile întocmite de casele de pariuri din Marea Britanie, a anunţat luni Press Association.

RomaniaTV.net
09 apr. 2018, 15:28
Kate Middleton poate naşte oricând: Ce nume sunt preferate de pariori şi ce spital va alege

Pariorii britanici mizează tot mai mult pe faptul că prinţul William şi ducesa Catherine îşi vor numi bebeluşul – despre care ei cred că va fi o fetiţă – Mary, un nume care are o legătură îndelungată cu monarhia britanică.

Casa de pariuri William Hill a acordat o cotă de 3 la 1 acestui prenume, urmat de Alice, cu cota 6 la 1, şi Victoria, cu cota 8 la 1. În schimb, favoritele casei de pariuri Coral sunt prenumele Mary şi Alice, care au o cotă egală de 5 la 1, iar Victoria ocupă locul al treilea, cu o cotă de 8 la 1, potrivit Agerpres

Stră-străbunica prinţului William, soţia regelui George al V-lea, a purtat prenumele Mary şi a fost o femeie despre care prinţul de Wales vorbeşte cu multă afecţiune. De asemenea, Mary este unul dintre prenumele secundare ale reginei Elisabeta a II-a.

Citeşte şi Scandal în familia regală britanică: Socrul Pippei Middleton, acuzat de viol asupra unui minor

Marea Britanie a avut două regine care au purtat acest prenume – Mary I, supranumită „Bloody Mary” pentru persecutarea protestanţilor, şi Mary a II-a, care a domnit ca monarh alături de soţul ei danez, William al III-lea.

Rupert Adams, specialist al casei William Hill, spune că peste 90% din pariuri au fost plasate pe prenume feminine: „Favoritul este Mary, însă eu nu îl văd câştigător pentru că este susţinut peste măsură. Alice este un prenume bun, însă eu unul prefer de departe Victoria – ar avea sens, din punctul meu de vedere”.

Dacă prinţul William şi ducesa Catherine vor avea o fetiţă, ei ar putea să îi acorde prenumele Alice, care a fost purtat de mama ducelui de Edinburgh.

Prinţesa Alice de Battenberg s-a născut surdă, însă a învăţat să vorbească şi să citească pe buze în patru limbi, s-a căsătorit cu prinţul Andrew în Grecia în 1903 şi a înfiinţat apoi un ordin de călugăriţe, purtând sutana oficială a acestora la ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta a II-a în 1953.

Bunica ei a fost o altă prinţesă Alice, al treilea copil şi a doua fiică a reginei Victoria, care a trăit în Germania, după ce s-a căsătorit cu prinţul Louis de Hesse.

Se spune că avea o fire blândă şi a contribuit la construirea de spitale, a susţinut cauza femeilor, a înfiinţat asociaţii profesionale ale femeilor şi a patronat sindicate ale femeilor. A murit în 1878 la vârsta de 35 de ani.

În ceea ce priveşte clasamentul de prenume masculine, casa de pariuri William Hill consideră că favoriţii sunt Albert, Arthur şi Fred, cu o cotă egală de 14 la 1. Potrivit casei Coral, favoriţii sunt prenumele Albert şi Arthur, cu o cotă egală de 12 la 1. Urmează o serie mai amplă de prenume masculine, din care fac parte Arthur, Fred şi Philip, cu o cotă de 16 la 1.

Prinţul William şi ducesa Catherine s-au căsătorit în 2011 şi au deja doi copii: prinţul George, născut pe 22 iulie 2013, şi prinţesa Charlotte, născută pe 2 mai 2015. Al treilea copil al cuplului princiar britanic se va naşte în aprilie 2018.

Ducesa de Cambridge va naşte la acelaşi spital în care i-a adus pe lume pe prinţul George şi pe prinţesa Charlotte

Ducesa de Cambridge va naşte la acelaşi spital din Londra, St Mary, în care i-a adus pe lume pe primii doi copii ai ei şi ai Prinţului William, scrie The Telehgraph.

În faţa maternităţii din aripa Lindo a spitalului St Mary din Londra au fost deja impuse restricţii de parcare, ca parte a pregătirilor pentru sosirea ducesei de Cambridge.

De asemenea, au fost instalate bariere pe strada din dreptul spitalului, pentru a veni în ajutorul reprezentanţilor presei care vor fi prezenţi acolo la sosirea lui Kate Middleton.

Este aşteptat ca ducesa să nască la mijlocul acestei luni, iar aceste pregătiri de la spitalul St Mary au fost făcute în ciuda zvonurilor potrivit cărora Kate Middleton ar fi ales să nască acasă de această dată.

Tot la maternitatea de la St Mary, ducesa i-a născut pe primii doi copii ai ei şi ai prinţului William – prinţul George (4 ani) şi prinţesa Charlotte (doi ani), informează News.ro

Alegând această aripă privată a spitalului, ducesa de Cambridge îi urmează exemplul Prinţesei Diana, care i-a născut acolo pe ambii ei fii – prinţii William şi Harry.

Ducele şi ducesa de Cambridge au ales ca genul celui de-al treilea copil al lor să fie dezvăluit la naşterea acestuia.

După o creştere cu aproximativ 1.000 de lire sterline a tarifelor pentru pachetele standard şi deluxe ale acestei aripe private a spitalului, prinţul William şi soţia sa ar putea cheltui până la 7.500 de lire sterline pentru cazarea într-un apartament din Lindo Wing, până la externare.