Duckadam ar putea fi operat, luni, de medicul Brădişteanu, la spitalul Floreasca

Preşedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, ar putea fi operat luni de medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, fostul portar fiind internat în 19 septembrie în unitatea sanitară bucureşteană şi supus unor investigaţii complexe.

RomaniaTV.net
23 sept. 2012, 12:47
Duckadam ar putea fi operat, luni, de medicul Brădişteanu, la spitalul Floreasca

Surse medicale spun că Duckadam ar putea fi operat luni, dar că o decizie certă ar putea fi luată duminică seară sau cel târziu luni dimineaţă. Fostul portar este pregătit pentru intervenţie.

Diagnosticul pus de medici în cazul Duckadam este insuficienţă arterială acută la braţul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă aşa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor. Din păcate, există riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă şi să se îndrepte către inimă, spun specialiştii.

Începând de miercuri, 19 septembrie, Duckadam urmează un tratament anticoagulant pentru a-i regla circulaţia sanguină şi abia apoi va intra în sală pentru un by-pass arterial. Această operaţie presupune eliminarea cheagurilor de sânge şi introducerea unei grefe pe porţiunea de arteră subţiată, creând astfel o punte de legătură.

Intervenţia chirurgicală este absolut necesară în cazul fostului portar, echipa operatorie fiind pregătită pentru intervenţie.

Braţul său este acum deformat, după ce pe artera axilară s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimetri, care conţine în interior multiple cheaguri de sânge. Acest lucru a cauzat o inflamaţie mare la nivelul umărului fostului portar, anevrismul cuprinzând, de asemenea, şi structuri nervoase. Medicii spun că eliminarea acestor cheaguri este absolut necesară, pentru că, în caz contrar, există pericolul unui accident vascular cerebral.

Cel mai probabil, operaţia va consta în eliminarea anevrismului şi refacerea cu ajutor unei grefe a fluxului arterial, a precizat sursa citată.

Helmuth Duckadam a fost internat, în 7 septembrie, la Secţia de Chirurgie Cardiocasculară din Constanţa cu diagnosticul „insuficienţă arterială acută la antebraţul drept”. A fost externat o zi mai târziu după ce a suferit un intervenţie la antebraţ. La mai puţin de o săptămână, în 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea dată, la Spitalul Militar din Capitală. În 18 septembrie, Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca unde a fost supus unor investigatii complexe, după care va fi operat de medicul Şerban Bradisteanu.

Helmut Duckadam are această suferinţă încă din 1986, la doar două luni după ce a câştigat cu Steaua cupa campionilor europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operaţie de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timişoara.

Duckadam a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, când a apărat patru penaltiuri, intrând în Cartea Recordurilor. Cu „roş-albaştrii” a mai cucerit două titluri de campion şi o Cupă a României. Are 133 de meciuri în prima ligă şi două selecţii la echipa naţională