Duckadam se simte bine după operaţie. A coborât la marginea patului şi a mâncat ceva uşor

Soţia lui Helmuth Duckadam a declarat, miercuri, că starea soţului ei după operaţie este bună, a coborât la marginea patului şi chiar a mâncat ceva uşor. Medicii sunt optimişti în privinţa evoluţiei postoperatorii a lui Duckadam.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 10:06
Duckadam se simte bine după operaţie. A coborât la marginea patului şi a mâncat ceva uşor

„Se simte bine, a trecut noaptea cea mai grea, dimineaţă a reuşit să mănânce ceva uşor, suntem mulţumiţi şi încrezători”, a spus soţia lui Duckadam, la ieşirea din spital.

Preşedintele de onoare al FC Steaua Bucureşti, Helmuth Duckadam, a fost operat, marţi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca de către o echipă condusă de medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

Operaţia a durat aproape nouă ore şi a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.

Întrebat de ce operaţia a durat atât de mult, medicul a explicat: „A fost o zonă extrem de dificilă anatomic, prin faptul că era un anevrism abolut gigant şi nişte stenturi trombozate şi puse în poziţii nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operaţie dificilă tehnic. Nu se putea face altfel decât din aproape în aproape, pentru că totul era fibrozat, stenozat. Am încercat să rezolvăm radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat”.

Potrivit lui Brădişteanu, recuperarea lui Duckadam ar putea dura săptămâni. „Depinde şi de dânsul, să vedem, aşteptăm evoluţia ulterioară. (…) Sper să se recupereze rapid, pentru că este un sportiv, e foarte musculos, iar cu moralul stă neaşteptat de bine. Bănuiesc că nici nu a fost conştient de gravitate. El a fost cel mai optimist”, a mai spus medicul.

Şerban Brădişteanu a adăugat că Duckadam va urma un tratament anticoagulant şi, de asemenea, va trebui scăzut colesterolul. Medicul a precizat că pacientul este şi „uşor diabetic”. „Un diabet tip II, va trebui să se îngrijească, fără discuţie”, a precizat medicul.

Fostul portar a fost internat în 19 septembrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, fiind supus unor investigaţii complexe, în vederea intervenţiei chirurgicale.