Duel românesc la Indian Wells 2022: Simona Halep şi Sorana Cîrstea se bat pentru un loc în sferturi

Calificarea în optimile turneului este recompensată cu un premiu de 94.575 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

14 mart. 2022, 06:30
Duel românesc la Indian Wells 2022: Simona Halep şi Sorana Cîrstea se bat pentru un loc în sferturi

Indian Wells 2022. Simona Halep, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 24, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-4, pe jucătoarea americană Cori Gauff, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16. Halep va juca în optimi cu Sorana Cîrstea.

Halep a reuşit, luni (duminică, în SUA), în ziua în care Gauff a împlinit 18 ani, unul dintre cele mai bune meciuri din acest an. Cu un serviciu de campioană, cu agresivitate de fost lider WTA, cu precizie, cu inteligenţă, cu lovituri de excepţie, Simona Halep i-a predat o lecţie de tenis tinerei adversare.

Maria Sharapova, alături de victimele războiului din Ucraina. Gest impresionat al rusoaicei
Cele două jucătoare au avut de înfruntat pe arena centrală de la Indian Wells Tennis Garden un vânt puternic care a influenţat execuţiile lor. Halep s-a adaptat mai bine de la început, punând forţă şi agresivitate în evoluţia ei şi imprimând variaţie loviturilor, în special la serviciu.

Gauff a alternat punctele frumos finalizate cu greşeli şi duble greşeli. Şi americanca a jucat variat, a combinat venirile la fileu şi scurtele bine executate cu lovituri puternice, sub unghiuri larg deschise. A răspuns bine din defensivă, dar problemele în jocul ei au apărut când a vrut să fie agresivă, să lovească decisiv, atunci a greşit cel mai mult.

Mircea Lucescu, prima reacţie despre cele 5 milioane USD blocate în băncile din Ucraina. Unde sunt, de fapt, banii
Halep nu şi-a pierdut niciodată serviciul, un lucru rar întâlnit la ea, şi a fost în control tot timpul, deşi a avut în faţă o adversară tenace, pe care a răpus-o logic, totuşi, după aspectul jocului, ce nu reflectă actuala diferenţă din ierarhia WTA.

Simona Halep a reuşit un break la zero, la 1-1, pe care l-a apărat foarte bina până spre finalul setului I, când a reuşit să-l dubleze pentru un 6-3, în 37 de minute. Totuşi, a fost un moment când direcţia spre care se îndrepta jocul putea să se schimbe. La 4-3, Halep a fost condusă cu 0-40 pe propriul serviciu, dar jucătoarea română a ripostat cu ferocitate şi a luat ghemul.

În setul al doilea, echilibrul la serviciu s-a păstrat până la 5-4, când Halep a reuşit singurul break, punând capăt meciului, cu 6-4, după o oră şi 16 minute de joc.

Simona Halep va evolua în optimi cu Sorana Cîrstea, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 26. Cele două românce s-au mai întâlnit de trei ori până acum, dar cele mai recente partide sunt din 2010. Cîrstea conduce cu 2-1, după victorii la Cincinnati, în calificări, 6-2, 6-4, în 2010, şi la Bucureşti, în sferturile unui turneu ITF din 2008, scor 3-6, 6-3, 6-1. Tot în 2010, Halep s-a impus în optimile de finală ale turneului de la Marbella, scor 6-4, 7-6 (4).

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 94.575 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovici din Belarus. Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015.