Duelul vicepreşedinţilor americani: Paul Ryan şi Joe Biden s-au ironizat aproape tot timpul VIDEO

Prima dezbatere dintre candidaţii la vicepreşedinţia ameircană, Paul Ryan şi Joe Biden, a avut loc joi în noaptea de joi spre vineri. Potrivit unui sondaj CNN, candidatul republican Paul Ryan a ieşit învingător în această dispută.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 07:24
Duelul vicepreşedinţilor americani: Paul Ryan şi Joe Biden s-au ironizat aproape tot timpul VIDEO

Paul Ryan şi Joe Biden s-au ironizat unul pe altul şi s-au întrerupt ori de cîte ori au avut ocazia. Economia americană s-a aflat în prim planul discuţiilor. Republicanul Paul Ryan a acuzat adminsitraţia de la Casa Albă, că a înrăutăţit situaţia din ţară.

„N-ar trebui să ne mire această atitudine, din partea (lui Mitt Romney n.r.), un om care a spus că 47% dintre americani nu vor să-şi ia viaţa în propriile mâini. Prietenul mei de aici a spus recent într-un interviu că 30% dintre americani aşteaptă doar să primească. Aceşti oameni sunt părinţii mei! Oamenii cu care am crescut! „, a spus Biden.

Cei doi politicieni s-au contrazis şi pe tema impozitelor. Democraţii vor să impună taxe mai mari pentru bogătaşi în vreme ce republicanii se opun vehement acestei măsuri.

Guvernatorul Romney a fost întrebat la emisiunea „60 minutes” dacă i se pare corect ca el, care câştigă 20 de milioane de dolari, să plăteească taxe de 14% iar cineva care câştigă 15.000 de dolari, să plătească mai mult. Răspunsul lui a fost „Da, e corect! ‘

„Nu există suficienţi bogătaşi şi suficiente afaceri mici pe care democraţii să le taxeze pentru a-şi acoperi cheltuielile”, a spus la rândul său candidatul republican.

Paul Ryan a acuzat Casa Albă că dă dovadă de slăbiciune în relaţiile cu ţări periculoase precum Iranul, Siria sau Libia, ţări aflate pe „lista neagră” a SUA. Biden afirmă însă că politicile mai reţinute ale adminsitraţiei Obama, sunt menite să refacă legăturile internaţionale ale Americii.

„Preşedintele SUA a condus acestă ţară cu o mână sigurp şi o viziune clară. Atitudinea guvernatorului Romney era exact pe dos. Ultimul lucru de care avem nevoie acum e încă un război”, i-a întors-o Biden.

Printre subiectele abordate în dezbatere s-au mai numărat asigurările medicale, dreptul la avort, bugetul apărării şi războiul din Afganistan.