Duelurile USL-PDL pentru sectoarele Capitalei

Apropierea alegerilor locale face partidele să grăbească procesul de desemnare a candidaţilor la posturile de primar de sector. Dacă la majoritatea sectoarelor se ştiu deja candidaţii puterii şi cei ai USL, mai sunt dubii în ceea ce priveşte protagoniştii alegerilor pentru primăriile din sectorele 4 şi 6.

RomaniaTV.net
26 feb. 2012, 09:31
Duelurile USL-PDL pentru sectoarele Capitalei

În sectorul 1, primarul în exerciţiu Andrei Chiliman (PNL) va candida din partea USL pentru un al treilea mandat. Adversarul său din partea PDL va fi, cel mai probabil, Teodor Paleologu, în condiţiile în care acesta nu a primit nominalizarea pentru Primăria Generală pe care şi-a dorit-o.

În sectorul 2, PDL nu va avea candidat propriu preferând să-l susţină pe primarul în funcţie, Neculai Onţanu. Acesta conduce sectorul din 2000, însă acum va candida din partea UNPR. USL mizează pe un liberal, Dan Cristian Popescu.

Doi candidaţi cu numele de Negoiţă se vor confrunta la sectorul 3. Primarul Liviu Negoiţă (PDL) a renunţat la ideea retragerii din administraţia locală şi va concura cu social-democratul Robert Negoiţă, actualmente deputat.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, nu ştie deocamdată cine îi va sta împotrivă din partea USL. Piedone va candida din partea UNPR şi a fost o vreme în cărţile pentru Primăria Generală. Deocamdată, USL nu a identificat un candidat cu şanse în acest sector, în condiţiile în care anterior miza pe Piedone, dar relaţiile acestuia cu PC au devenit tensionate şi a ales UNPR-ul.

Contracandidatul lui Marian Vanghelie la sectorul 5 nu este încă cert, dar şansele cele mai mari le are deputatul PDL Ştefan Pirpiliu, cel care este şi preşedintele organizaţiei democrat-liberale din sector.

Cristian Poteraş (PDL) va cere un nou mandat din partea electorilor din sectorul 6. USL oscilează încă între două nume posibile: Ştefan Florescu (PC) şi senatorul Ecaterina Andronescu (PSD). Aceasta din urmă nu pare prea încântată de candidatură declarând că nu i se potriveşte.