Dulceaţă de cireşe. Reţetă simplă

Dulceaţă de cireşe, reţetă pas cu pas. Este sezonul cireşelor iar gospodinele se pregătesc să facă dulceţa pentru la iarnă. Vă prezentăm o reţetă simplă şi delicioasă. 

09 iun. 2020, 06:20
Dulceaţă de cireşe. Reţetă simplă

Dulceaţă de cireşe, reţetă pas cu pas. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 kg de cireșe, 1,5 kg de zahăr şi zeama de la două lămâi.

Dulceaţă de cireşe, reţetă pas cu pas. Mod de preparare

Dulceaţă de cireşe, reţetă pas cu pas. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să spălaţi bine cireşele şi să le curăţaţi de sâmburi. Următoarul pas este să pui toate cireşele într-un vas mare şi să adaugi zahărul peste ele. Se lasă să stea aşa o noapte, pentru a prinde mai multă dulceață și pentru a-și lăsa mai multă zeamă. A doua zi când se pun la fiert, cireşele se amestecă în prealabil cu zeama de la cele două lămâi și se lasă pe foc pentru o oră.

Dulceaţă de cireşe, reţetă pas cu pas. Aveţi grijă ca focul să nu fie nici prea mare, nici prea mic şi amestecaţi din caând în cand pentru a nu se lipi de fundul vasului. Înlăturaţi spuma care se adună la suprafaţă cu o spumieră. În acest fel veţi elimina toxinele din zahăr.

Dulceaţă de cireşe, reţetă pas cu pas. După ce aţi luat dulceața de cireșe de pe foc, se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se pune în borcane curate şi sterilizate. Imediat cum ai pus dulceața de cireșe în borcane, răstoarnă-le cu susul în jos, pentru a se crea în vid.

Dulceaţă de cireşe, reţetă pas cu pas. Se depozitează dulceața în cămară și se păstrează până la iarnă sau până când vei face nişte clătite. 

Citeşte şi Reţetă desert delicios. Prăjitura Cireşica