Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod normal VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Duminică este vreme caldă, deși în vestul, nordul și centrul țării este cer noros și plouă local, mai consistent în Maramureş și Crișana, unde cantităţile de apă depășesc 15 l/mp.

RomaniaTV.net
04 dec. 2011, 06:41
Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod normal VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

În nordul Carpaților Orientali sunt și lapoviţe sau ninsori,  iar în rest este vreme mai însorită, lipsită de precipitații pe parcursul zilei, și doar izolat dimineață încă este ceată. Vântul continuă să sufle cu putere la munte și în regiunile vestice, iar maximele temperaturii aerului se încadrează între 6 grade în Maramureş și în depresiuni și 15-16 grade în sud.

În Capitală, duminică este cald pentru data din calendar, la amiază se adună în termometre 14-15 grade, în loc de 6-7 cât ar fi normal. Sunt nori și soare deopotrivă, iar vântul abia adie.

În vestul, centrul și nordul țării săptămâna începe tot cu cer acoperit și ploi de peste 20-25 de litri pe metru pătrat, dar în sud și sud-est mai apare și soarele printre nori, iar ploile încep abia noaptea. Doar la munte sunt și precipitații solide, lapovite sau ninsori  Vântul suflă cu putere dinspre sud în mare parte din țară și aduce aer tot mai cald, așa că temperaturile sunt ridicate pentru început de iarnă, cu până la 10 grade peste valorile normale de decembrie: circa 8-9 grade se așteaptă în nord-vestul țării și în depresiuni, în timp ce în sud, spre Lunca Dunării, se ating 16-17 grade, ca la început de noiembrie.

La București luni este o zi caldă, cu 14-15 grade în termometre la amiază. Ca aspect, soarele se arată printre nori, vântul nu trece de moderat, iar ploile așteaptă căderea nopții că să își facă apariția.

Marți vremea schimbă registrul, cel puțin sub aspect termic. Temperaturile mai scad, după prânz vor fi doar 2-4 grade prin nord-vestul și centrul țării și abia se ating 10-11 grade spre Dobrogea, unde vântul cald de sud-vest mai puțin aduce aer cald.  Cerul se anunță acoperit pe parcursul zilei în partea de sud și sud-est a țării, unde plouă local, dar în rest se mai ivește și soarele printre nori. La munte predomină ninsorile, iar pe crestele înalte este vânt puternic.

La București, marți vremea se mai răcește, la amiază temperatura nu trece de 8-9 grade, în condiții de cer mai mult noros, trecător ploaie și vânt slab, cel mult moderat.


loading...
Partenerii noștri