Dumitrescu: Ponta a debutat în viaţa academică la Universitatea Cantemir. Ponta:Doamna e în eroare

Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Corina Dumitrescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că premierul desemnat, Victor Ponta, a debutat în viaţa academică la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde ea deţine funcţia de rector. În schimb, preşedintele PSD a declarat, pentru Gândul, că ministrul său a făcut o eroare.

RomaniaTV.net
06 mai 2012, 16:57
Dumitrescu: Ponta a debutat în viaţa academică la Universitatea Cantemir. Ponta:Doamna e în eroare

Dumitrescu a făcut această afirmaţie în contextul în care a răspuns unei întrebări referitoare la modul în care i s-a făcut propunerea, de către Victor Ponta, de a prelua portofoliul Educaţiei.

„Eram plecată din ţară, când am primit un telefon să vin de urgenţă. Prima personalitate cu care m-am întâlnit a fost premierul desemnat, Victor Ponta, care, cu toată seriozitatea, m-a rugat să aceept acest mandat. În prima etapă l-am rugat să o desemneze pe Ecaterina Andronescu, dar el a spus că, în legătură cu doamna Andronescu, partidul are alte intenţii. Mi-a spus să mă gândesc la această nominalizare din perspectiva aşteptărilor pe care el le are din partea mea, ştiind că nu am niciun fel de parti-pris cu nimeni, iar el a debutat în viaţa academică la universitatea noastră”, a spus Corina Dumitrescu.

În replică, Victor Ponta a declarat că „doamna este în eroare”. Într-adevăr, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, premierul desemnat a absolvit Facultatea de Drept, în cadrul Universităţii din Bucureşti, în 1995, iar un an mai târziu şi-a început „activitatea academică” la Catedra de Drept Penal a Universităţii Româno-Americane, unde a fost pe rând preparator universitar (1996 -1998), lector universitar (octombrie 2002) şi conferenţiar universitar (martie 2007).