Dumitru Buzatu a făcut un denunț într-un dosar de corupție. Fostul baron PSD, audiat la DNA

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu a fost audiat marți de procurorii Serviciului Teritorial Iași al DNA într-un nou dosar de corupție. DNA a confirmat pentru HotNews.ro că în momentul de față Dumitru Buzatu are calitatea de martor denunțător în dosarul în care a fost audiat.
Filip Stan
10 apr. 2024, 14:32
Dumitru Buzatu a făcut un denunț într-un dosar de corupție. Fostul baron PSD, audiat la DNA
Dumitru Buzatu rămâne în arest. Judecătorii i-au respins contestaţia

Trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că a luat mită 1,25 milioane de lei, Dumitru Buzatu a ales să colaboreze cu procurorii anticorupție într-un alt dosar de corupție pentru a scăpa de noi acuzații, scrie Hotnews.ro.

Inițial, audierea lui Dumitru Buzatu a fost programată pentru vineri, 5 aprilie, când la Vaslui a avut loc conferința extraordinară a PSD în cadrul căreia a fost ales noul președinte al organizației județene: deputatul Adrian Solomon. Buzatu a fost transportat din Penitenciarul Vaslui la Iași, însă audierile au fost amânate pentru marți.

Citește și: Ginerele lui Farmazon, denunțătorul lui Dumitru Buzatu, îi plânge de milă baronului șpăgar! ”Este sfâșietor! Pentru mine, este ca un al doilea tată”

Surse judiciare au declarat pentru Hotnews că Dumitru Buzatu ”a fost audiat într-un dosar penal constituit ca urmare a denunțului său”. După audiere, Dumitru Buzatu a fost transportat înapoi în Penitenciarul Vaslui”, au precizat sursele judiciare.

Denunțul formulat de Dumitru Buzatu la DNA vine înainte ca Tribunalul Vaslui să se pronunțe în dosarul în care este inculpat asupra excepțiilor sale. Săptămâna viitoare, instanța din Vaslui va stabili dacă va începe judecata pe fond și dacă Dumitru Buzatu va rămâne în continuare în penitenciar sau măsura arestului preventiv va fi înlocuită cu una mai blândă.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv în septembrie anul trecut, după ce a fost prins de DNA în timp ce se întorcea de la o partidă de pescuit având în portbagaj o geantă cu 1,25 milioane de lei.

Avocatul Kristian Winzer, care îl reprezintă pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iaşi ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

Apărătorul lui Buzatu a subliniat că denunţul clientului său nu vizează pretinse infracţiuni de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie din Consiliul Judeţean Vaslui, din anumite instituţii aflate în subordinea acestuia sau din cadrul organizaţiei judeţene sau centrale a PSD, aşa cum s-a prezentat în spaţiul public, ci doar o infracţiune împotriva intereselor financiare ale UE, săvârşită exclusiv de către o entitate privată şi de către reprezentanţii în drept şi în fapt ai acesteia.

„În contextul enunţării în spaţiul public a unor împrejurări sau scenarii absolut elucubrante şi a unor elemente faptice profund mincinoase şi lipsite de orice minim fundament real sau adevăr referitoare la motivul şi contextul prezenţei domnului Dumitru Buzatu la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi în cursul zilei de 9 aprilie, societatea noastră de avocaţi este împuternicită în mod expres de către domnul Dumitru Buzatu să comunice public punctul domniei sale de vedere. (…) Domnul Buzatu a fost audiat pe data de 9 aprilie în calitate de martor denunţător (în sensul dispoziţiilor articolului 19/Legea 68/2002 privind protecţia martorilor) într-o lucrare aflată la acest moment pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – ST Iaşi, care vizează în esenţă o infracţiune de folosire/prezentare de documente/declaraţii false dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri/active din bugetul UE sau bugetele administrate de aceasta ori în numele acesteia, cu consecinţe deosebit de grave”, precizează sursa citată.

Winzer a mai precizat că Dumitru Buzatu are calitatea de inculpat într-un singur dosar instrumentat de DNA, aflat în prezent în procedura camerei preliminare la Tribunalul Vaslui.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!