Dumitru Buzatu: În absenţa unei majorităţi, PSD trebuie să se gândească să treacă în opoziţie. Şi Negoiţă vrea în opoziţie

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu afirmă că, în absenţa unei majorităţi, PSD "trebuie să se gândească să treacă în opoziţie", întrucât orice altă soluţie, cel puţin până acum, în cadrul guvernărilor în România nu a dat rezultate pozitive pentru populaţie. El susţine că în acest moment "e foarte dificil de realizat o majoritate de către Partidul Social Democrat şi de aceea am susţinut o trecere în opoziţie cât mai rapidă".

RomaniaTV.net
26 aug. 2019, 14:39
Dumitru Buzatu: În absenţa unei majorităţi, PSD trebuie să se gândească să treacă în opoziţie. Şi Negoiţă vrea în opoziţie

„Dacă nu vom găsi o soluţie, se va ajunge în situaţia în care Guvernul va avea un sprijin minoritar. Am spus în mai multe rânduri că, în absenţa unei majorităţi, Partidul Social-Democrat trebuie să se gândească să treacă în opoziţie, orice altă soluţie, cel puţin până acum, în cadrul guvernărilor în România nu a dat rezultate pozitive pentru populaţie. Mai mult decât atât, să dăm posibilitatea dacă ajungem în această dificultate şi forţelor de opoziţie să negocieze, să găsească o majoritate, să intre la guvernare, să exercite guvernarea şi să arate celor care-i votează, care-i susţin, ce anume vor face pentru ei”, a afirmat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, luni, într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

El a spus ca în acest moment „e foarte dificil de realizat o majoritate de către Partidul Social Democrat şi de aceea am susţinut o trecere în opoziţie cât mai rapidă”.

„Să dam posibilitatea forţelor de opoziţie să găsească o soluţie majoritară de a sprijini un Guvern care să funcţioneze un an şi ceva de zile până la alegerile parlamentare”, a mai spus Buzatu.

Acesta a precizat că dacă ar fi în opoziţie în acest moment ar prelua guvernarea şi şi-ar dori să preia „într-o asemenea stare economia românească”.

Suspendat 6 luni din PSD, Robert Negoiță se bucură că ALDE iese de la guvernare și consideră că partidul său trebuie să plece „urgent” de la Palatul Victoria.

„Oare câți oameni trebuie să îți spună că sunt probleme în felul în care guvernezi? Oare câți parteneri trebuie să te părăsească? Oare câți români trebuie să își exprime nemulțumirea și neîncrederea în modul în care se conduce Guvernul, pentru ca actualul Executiv, în frunte cu șefa sa, Viorica Vasilica Dăncilă, și tot “corul Bisericii” (susținătorii dânsei), să plece acasă? Mă bucură decizia celor de la ALDE. Fiindcă e un semnal către normalitate. O normalitate pe care ne-o dorim cu toții, românii, și un semn clar că direcția în care merge Guvernul acesta de incompetenți este greșită și că trebuie să lase, URGENT, locul altora, care chiar pot să guverneze țara. Viorica Vasilica, acasă!”, a scris pe Facebook primarul sectorului 3, Robert Negoiță.


loading...
Partenerii noștri