Dumitru Coarnă, despre cazul bărbatului mort după intervenţia Poliţiei. „Nu cred că se impune arestarea poliţistului”

Dumitru Coarnă, vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor, a vorbit despre tragedia produsă la Piteşti, unde un bărbat a murit asfixiat în urma intervenţiei poliţiştilor. Deputatul PSD recunoaşte că existau şi alte metode de a interveni, însă nu crede că poliţiştul ar trebui arestat.

19 apr. 2021, 16:07
Dumitru Coarnă, despre cazul bărbatului mort după intervenţia Poliţiei. „Nu cred că se impune arestarea poliţistului”

Dumitru Coarnă, despre cazul bărbatului mort după intervenţia Poliţiei. Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (SNPPC) ia apărarea poliţiştului care a intervenit în cazul bărbatului care a murit asfixiat.

„Nu cred că se impune arestarea preventivă. Vorbim de culpă fără prevedere totuşi. Sunt atâţia care au omorât cu maşina 3-4-5 oameni şi au fost condamnaţi cu suspendare”, a precizat Dumitru Coană, la România TV.

„Sigur că această profesie (n.a. – de poliţist) implică şi un risc. Nu oricine are zilnic riscul profesional pe care îl au poliţiştii. Sigur că trebuie lucrat fiecare caz, trebuie învăţat câte ceva şi să ieşim în practică. Lipsa de pregătire este clară şi spun de mult timp acest lucru. Trebuie să recunoaştem şi să fim obiectivi. Eu cred că existau şi alte posibilităţi pentru rezolvarea acelei situaţii”, a precizat Coarnă.

Liderul sindical afirmă că se configurează premizele unei cercetări penale pentru ucidere din culpă iar justiţia va avea ultimul cuvânt.

Dumitru Coarnă a precizat că se observă lipsa de pregătire cu care se confruntă oamenii legii şi a adăugat că justiţia se va pronunţa cu privire la acest caz.

Citeşte şi: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Piteşti, mort după ce a fost dat cu capul de asfalt de poliţişti. Nou caz „George Floyd”

În schimb, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că poliţiştii care se fac vinovaţi de tragedia de la Piteşti, în urma căreia un bărbat a murit asfixiat după ce a fost trântit la pământ şi imobilizat de oamenii legii, vor plăti. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română. Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”, a spus Lucian Bode, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PNL.

Citeşte şi: Lucian Bode, despre cazul de la Piteşti: Cei vinovaţi vor plăti. Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor
 


loading...
Partenerii noștri