Dumitru Coarnă, după ce şeful Poliţiei şi-a dat demisia: Domnul Vasilescu a plecat din raţiuni politice

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (SNPPC), face acuzaţii grave după ce şeful Poliţiei Române şi-a dat.

02 sept. 2020, 06:40
Dumitru Coarnă, după ce şeful Poliţiei şi-a dat demisia: Domnul Vasilescu a plecat din raţiuni politice

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de şase luni, a anunţat marţi Poliţia Română. Decizia a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte să îşi dea demisia.

„Domnul Gavriş are două probleme penale. Are un prejudiciu de aproape 10 miliarde vechi prin falsificarea unor foi colective de prezenţă. Era vorba de un spor pentru pericol de contaminare biologică la cercetare la faţa locului. El a pontat pe toată lumea ca fiind, de zece ani, în cercetare la faţa locului în contaminare biologică sau în raport cu cadavre sau exhumări. Deci a falsificat foile colective de prezenţă. Sunt unii care iau şi acum în pensie aceste drepturi. Acolo sunt lucrurile extrem de clare. A doua problemă o are cu divulgarea de informaţii care nu erau destinate publicităţii. Sunt patru ofiţeri de la Omoruri, trimiși de domnul Gavriş, care au ridicat imaginile de la trei locuinţe din zona respectivă. Au minţit oamenii de acolo că le folosesc în dosare penale şi le-au scăpat la presă.

Domnul Vasilescu spun că a plecat din raţiuni politice, iar domnul Gavriş a fost detaşat la Harghita. Aici e vorba despre o perioadă determinată. Trebuia scos de acolo domnul Gavriş pentru că face extrem de mult rău Poliţiei. El este o vedetă care nu a făcut nimic, este un poliţist de carton.

Dacă cei din Ministerul de Interne vor să facă o anchetă corectă, aveţi un rezultat corect. Dacă vor să meargă în această mizerie, în această mocirlă, să amestecăm, să acoperim infracţiunile, nu vom avea niciun răspuns corect. Domnul Gavriş, în opinia mea, are foarte multe fapte de natură penală pe care Ministerul de Interne şi Parchetul ar trebui să le cerceteze. Domnul Gavriş mizează pe o prietenie cu procurorii. Dacă priviţi acea autorizare de percheziţie pe care Poliţia Capitalei a încercat să o ia imediat după eveniment, informaţiile sunt extrem de clare. Domnul Gavriş a sugerat procurorului şi judecătorului de drepturi şi libertăţi să nu emită acea autorizare pentru că cineva a vrut să încerce profesionist să obţină o autorizare să mergem imediat să ridicăm obiecte contondente. Una este să mergi imediat după comiterea faptelor şi alta este să mergi la zece zile. Acolo vorbeam de obiecte contondente care au produs acea infracţiune, urme de sânge. Alea trebuiau ridicate imediat”, a spus Dumitru Coarnă, potrivit dcnews. 

Citeşte şi Cum s-a răzbunat Liviu Vasilescu pe şeful Serviciului Omoruri, după ce l-a bănuit că a divulgat presei întâlnirea sa cu clanul Pian

Iulian Surugiu: A fost rugat să îşi dea demisia de clasa politică

Şi Iulian Surugiu, președintele fondator al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a vorbit despre demisia anunțată de Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

„Atunci, după ce a avut loc întâlnirea aia, a doua zi de dimineață am discutat cu domnia sa şi i-am spus „domnule, a apărut în presă că te-ai întâlnit cu ţiganii, azi-noapte”. La un alt post de televiziune, atunci când am fost întrebat, am spus că, dacă îl văd pe Vasilescu la întâlnire cu ţiganii, râd trei ore şi cred că trebuie să îşi dea demisia de onoare. Revenind la subiect, eu pot să spun următorul lucru: cred că este o demisie politică. A fost rugat să îşi dea demisia de clasa politică pentru că, şi acum în 2020, Poliţia interferează cu politicienii și alte clanuri care au diferite interese.

Eu mi-aş dori ca ministrul Vela să facă reforma aia odată. De vreo trei ani de zile, când am ocazia, spun că Poliţia trebuie să fie separată de clasa politică, atât cât se poate. Poliţia Română este în derivă, în situaţia de astăzi, şi merge din inerţie, aşa cum a mers România după Revoluţie. Poliţia Română are nevoie de o reformă făcută de specialiști, nu de politicieni, în folosul cetăţenilor şi în folosul instituţiei. 

Eu cred că, în situaţia din România, era mult mai bine ca şeful Poliţiei, dacă voia dânsul să se întâlnească, putea să o facă la sediul Poliţiei sau într-o casă conspirativă, că avem destule”, a spus Iulian Surugiu, la Antena 3.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat, marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ministerul Afacerilor Interne, că demisionează.

„Vă rog să îmi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredinţate”, a anunţat Liviu Vasilescu.

Demisia şefului Poliţiei Române are loc în contextul scandalului izbucnit după întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. Potrivit unor imagini apărute în spațiul public, Liviu Vasilescu s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu după moartea lui Emi Pian.

Marcel Vela a anunţat faptul că Eduard Miriţescu a fost numit temporar la șefia Poliției Române. 

Citeşte şi Reacţia ministrului de Interne, Marcel Vela, după demisia Şefului Poliţiei: „E decizia corectă!”