Reacţia ministrului de Interne, Marcel Vela, după demisia Şefului Poliţiei: „E decizia corectă!”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că decizia şefului Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, de a-şi da demisia din funcţie este cea corectă. Decizia a fost luată pentru a nu fi afectată imaginea şi credibilitatea instituţiei.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 17:29
Reacţia ministrului de Interne, Marcel Vela, după demisia Şefului Poliţiei: „E decizia corectă!”

„Este decizia corectă pe care am convenit-o astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuţiei pe care am avut-o cu domnia sa, a achiesat să se retragă din funcţia de inspector general, precizând faptul că rămâne şi continuă munca de poliţie ca să îşi îndeplinească atribuţiile de ofiţer, lucru pe care l-am acceptat toată conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Poliţia Română are nevoie să se concentreze acum exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuţii, adică aplicarea cu fermitate a legii”, a declarat Marcel Vela, marţi seara, la B1TV.

Ministrul de Interne a mai spus că, pentru a asigura continuitatea în actul de management al acestei instituţii a MAI, a decis ca inspectorul general adjunct, chestorul de poliţie Eduard Miliţescu, să continue activitatea din funcţia pe care o deţine şi să exercite temporar comanda Poliţiei Române până la numirea unui ofiţer care să preia această calitate.

Şeful Poliţiei şi-a dat demisia după scandalul cu interlopii

Chestorul Liviu Vasilescu a anunțat, marți seara, că se retrage de la conducerea Poliției Române.

„Vă rog să îmi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredinţate”, a anunţat Liviu Vasilescu.

Demisia şefului Poliţiei Române are loc în contextul scandalului izbucnit după întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. Potrivit unor imagini apărute în spațiul public, Liviu Vasilescu s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu după moartea lui Emi Pian.

Citeşte şi Şeful Poliţiei Române a demisionat


loading...