Dumitru Coarnă şi-a anunţat demisia din AUR. George Simion susţine că l-a dat afară!

Dumitru Coarnă a șocat scena politică duminică seara, anunțând că își prezintă demisia din cadrul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Acompaniat de alți membri ai organizației AUR Călărași, Dumitru Coarnă a luat această decizie, generând reacții aprinse din partea partidului lui George Simion.

05 feb. 2024, 09:02
Dumitru Coarnă şi-a anunţat demisia din AUR. George Simion susţine că l-a dat afară!
Dumitru Coarnă şi-a anunţat demisia din AUR. George Simion susţine că l-a dat afară!

Dumitru Coarnă şi-a anunţat demisia din AUR. După mai puțin de un an de la aderarea sa la partidul lui George Simion, Dumitru Coarnă a explicat că decizia a fost luată la nivelul organizației AUR Călărași din trei motive principale: nerespectarea legii partidelor politice, nerespectarea statutului propriu al partidului și refuzul de a înființa filiale județene. Dumitru Coarnă a declarat că decizia a fost luată în unanimitate, cu excepția președintelui organizației municipale Călărași și a filialelor din Fundulea și Chirnogi.

„A fost o decizie și o demisie în bloc a organizației AUR Călărași, cu excepția președintelui organizației municipale Călărași, Mihai Gheorghe, și a filialelor din Fundulea și Chirnogi. Cu aceste trei excepții, în rest, toată lumea, în unanimitate, am decis să plecăm în bloc din acest partid. Am luat decizia din următoarele trei motive: nerespectarea Legii partidelor politice (Legea 14/2003), nerespectarea statutului propriu al partidului AUR și refuzul de a înființa filiale județene”, a declarat Dumitru Coarnă pentru Canal Sud.

Citeşte şi: George Simion vrea introducerea serviciului militar obligatoriu: „Avem stipulat în programul de guvernare AUR”

În replică, AUR a emis un comunicat de presă susținând că deputatul Dumitru Coarnă a fost exclus din partid încă din 29 ianuarie, pierzând orice calitate de reprezentare. Acuzațiile aduse de partid sunt grave, sugerând că Dumitru Coarnă a realizat documente financiare fără aprobarea conducerii, a refuzat să răspundă solicitărilor conducerii centrale și a încercat să introducă „mecanisme toxice de funcționare” în partid.

Dumitru Coarnă a mai ținut să anunțe că ia în calcul să se înscrie în alt partid politic și va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, chiar și din postura de candidat independent.

„Pentru mine urmează o perioadă de analiză, am mai multe discuții si sigur că voi căuta o altă soluție politică, nu cedez. Voi candida în continuare la Călărași, rămân în zona de candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, chiar și independent. Deocamdată am discuții cu mai multe formațiuni politice, în maxim 10 zile voi lua o decizie în acest sens. Decizia noastră de astăzi, cu excepția Fundulea și Chirnogi, a fost că toată lumea rămâne unită în jurul meu. Împreună ne-am dat demisia din acest partid care este o mare păcăleală, repet, este o mare păcăleală acest partid, AUR, și împreună vom căuta o soluție politică pentru a candida la alegerile din 2024, de la europarlamentare, locale, prezidențiale și parlamentare”, a mai precizat Dumitru Coarnă.

De asemenea, în comunicatul de presă transmis de Alianța pentru Unirea Românilor se precizează că Dumitru Coarnă ar fi primit vizita reprezentanților Secretariatului General al AUR, pe care i-ar fi dat afară „dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași”.

„Ultima mea discuție cu George Simion a avut loc joi, când mi-a spus „Domnule Coarnă, dacă îndepliniți condițiile, faceți alegeri!”. Vineri dimineață eu am simțit că ceva nu este în regulă, i-am dat mesaj domnului președinte George Simion, „Bună dimineața, domnule președinte!”, l-am sunat, nu mi-a răspuns. Asta a fost ultima mea intenție de a vorbi cu domnul Simion. Nu, exclus (n.r. – ca George Simion să dorească să aibă loc alegeri pentru filiala județeană de la Călărași). El are doar tehnica aceasta de adormire a adversarului. Una spune, alta face”, a mai declarat Dumitru Coarnă.

Evenimentele recente promit să tulbure apele în peisajul politic românesc, dezvăluind tensiuni interne și divergențe ideologice în cadrul AUR, un partid care a atras atenția publicului încă de la apariția sa. Urmează să vedem cum se vor desfășura evenimentele și cum vor răspunde protagoniștii la acuzațiile lansate.