George Simion vrea introducerea serviciului militar obligatoriu: „Avem stipulat în programul de guvernare AUR”

George Simion susţine iniţiativa şefului Statui Major al Armatei şi plusează astfel încât serviciul militar să fie obligatoriu, nu voluntar pentru tinerii din România.

04 feb. 2024, 21:05
George Simion vrea introducerea serviciului militar obligatoriu: „Avem stipulat în programul de guvernare AUR”

România ar putea introduce stagiul militar voluntar. Şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad a declarat că este necesară pregătirea populației. Serviciul militar nu va fi obligatoriu în România dar se vorbește tot mai mult la nivel european despre măsurile de siguranță pe care un popor trebuie să le ia în cazul conflictelor. Şeful Statului Major al Apărării a declarat la Europa Liberă că trebuie să discutăm de o politică de pregătire a populaţiei în caz de război.

Serviciul militar obligatoriu în România? Fostul premier cere şefului Statului Major al Apărării să vină cu clarificări

“În primul rând, trebuie să avem o societate rezilientă şi pentru asta trebuie să lucrăm pentru o industrie corespunzătoare să ducă un efort de război, trebuie să discutăm de o politică de combatere a dezinformării, trebuie să discutăm de o politică de pregătire a populaţiei şi aici să pot să menţionez că Ministerul Apărării Naţionale are un proiect de lege – proiectul de modificare a legii 446 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, în care de ani, zic, destul de buni, încercăm să schimbăm acest sistem un pic”, a afirmat Gheorghiţă Vlad.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a vorbit despre programul de guvernare al partidului său. Printre măsurile propuse de AUR în programul de guvernare se numără și stagiu militar obligatoriu de trei luni.

Invitat la Prima News, George Simion a anunţat că vrea armată obligatorie. „De asemenea, pregătire militară obligatorie, dar nu în sens de 3 luni sau 6 luni, dar pregătire militară pentru toţi cei doritori”, a spus George Simion.

Serviciul militar revine în România. Şeful Statului Major al Apărării, generalul Vlad, anunță că sunt vizați tinerii între 18 și 35 de ani

”Foarte buna initiativa pentru reintroducerea stagiului militar voluntar. O sustinem. Ciolacu a devenit un fel de Liviu Dragnea. Seful armatei a zis un adevar. Avem o populatie slab pregatită. Macar trei zile sa rezistam”, a spus George Simion.