Dumitru Dragomir: Alexa a curăţat Rapidul

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, comentând prestaţia echipelor din Liga I în cupele europene, că fotbalul autohton nu este "chiar aşa de slab în Europa", însă a precizat că l-a surprins "prostia românească la unii jucători" şi l-a criticat în acest sens pe rapidistul Alexa.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 09:36
Dumitru Dragomir: Alexa a curăţat Rapidul

„M-a surprins prostia românească la nişte fotbalişti maturi. N-ar trebui să facă aşa ceva. Alexa a curăţat Rapidul. Legia nu bătea niciodată pe Rapid dacă Alexa nu-şi ieşea din minţi. Categoric acolo s-a rupt meciul. Toate echipele au jucat bine în Europa, inclusiv Galaţiul. Fotbalul nostru nu este chiar aşa de slab în Europa. Noi suntem tari în comentarii. Steaua a jucat bine în 10 oameni, s-a mobilizat, asta dovedeşte că are potenţial. De 40 de ani de când mă uit eu la fotbal, Steaua nu cred că a avut un lot mai mărunt precum cel de astăzi. Fraţii Costea sunt umflaţi de Mititelu, în afară de Tănase nu văd un alt jucător de valoare la Steaua.”, a spus Dumitru Dragomir la un post de sport, informează prosport.ro.

Dumitru Dragomir a mai afirmat că Dinamo are şanse mai mari să obţină serviciile fostului preşedinte al FC Rapid, Dinu Gheorghe, „Garantez pentru Dinu Gheorghe că este cel mai bun din ţară. Eu dacă aş fi patron la o echipă, l-aş lua imediat. În primul rând e om serios. Dinamo cred că are şanse mai mari să-l aducă pe Dinu Gheorghe pentru că Nicu Badea este un om cu care poţi să te înţelegi”, a precizat preşedintele LPF.

Campioana României, Oţelul Galaţi, a înregistrat a patra înfrângere în grupa C a Ligii Campionilor, din tot atâtea meciuri disputate, după ce a fost învinsă, miercuri, în deplasare, scor 2-0 (1-0), de echipa engleză Manchester United şi mai are şanse de calificare doar în Liga Europa. Golurile meciului au fost marcate de Valencia, în minutul 8, şi Rooney, în minutul 87.

Rapid Bucureşti a ratat orice şansă de calificare în 16-imile Ligii Europa, după ce a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1 (0-0), de formaţia poloneză Legia Varşovia, în etapa a patra a grupei C a competiţiei. Joi seară, pentru Rapid a marcat Teixeira ’65, iar pentru Legia au înscris Radovici ’54, ’69 şi Kucharczyk ’90+4. Rapid a evoluat în inferioritate numerică din minutul 26, când Alexa a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu deoarece a lovit cu cotul un adversar.

FC Vaslui a învins, joi, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa portugheză Sporting Lisabona, într-un meci din etapa a patra a grupei D a Ligii Europa.
Echipa antrenată de Viorel Hizo a înscris, în minutul 30, prin Zmeu.

Steaua Bucureşti a obţinut prima victorie în grupa J a Ligii Europa şi a reuşit primul succes al unei echipe din România pe Arena Naţională, după ce a învins, joi seară, cu scorul de 4-2 (2-2), formaţia israeliană Maccabi Haifa, în etapa a patra a competiţiei. Pentru Steaua au marcat Tatu ’13, Fl. Costea ’28, Tănase ’64, ’84, iar pentru Maccabi au înscris Meshumar ’36, Katan ’40. În minutul 60, Florin Costea a fost eliminat după ce a „intrat” cu talpa pe glezna unui adversar.