Dumitru Dragomir, chemat la DIICOT. A dat explicaţii în legătură cu frauda de la FRF

Dumitru Dragomir, fost preşedinte al LPF şi membru în Comitetul Executiv, a fost chemat miercuri în faţa procurorilor DIICOT, care anchetează o fraudă de aproximativ un milion de euro, bani pe care FIFA i-a trimis către FRF, în perioada 2010-2012.

24 feb. 2016, 06:59

Dumitru Dragomir a ajuns miercuri dimineaţă la DIICOT. Acesta a declarat că nu ştie în ce calitate este audiat. „De unde să ştiu? Mi-au dat un telefon să mă prezint. Nu mi-au zis de ce să vin„, a spus Dragomir la intrarea în sediul DIICOT.

Întrebat dacă au fost umflate costurile de la baza de la Buftea, acesta a precizat: „Cine ştie? Nu e vinovat nimeni. Nu ştiu nimic despre baza de la Buftea. Nu am avut, în 20 de ani, privilegiul de a ști ce se întâmplă în Federație. Nu știu despre ce e vorba. Eu am gura bogată, spun tot ce ştiu. Nici nu ştiu să ascund ceva„.

Citeşte şi Dumitru Dragomir, în faţa DIICOT: Aici ştii când vii sau când pleci? Vii când te cheamă, pleci când îţi dau drumul

În calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir a îndeplinit şi funcţia de vicepreşedinte al FRF, însă aceasta a avut mai mult rol onorific, conform, propriilor spuse.

Anterior, în cursul zilei de marţi, au fost audiaţi fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Patriţiu Abrudan, Iuliu Mureşan, preşedintele lui CFR Cluj, şi Cornel Şfaiţer, de la FC Botoşani, toţi trei membri ai Comitetului Executiv al FRF la vremea respectivă.

Citeşte şi Mircea Sandu, suspectat de spălare de bani. Este implicată şi fiica sa, Raluca

Aceştia, alături de alţi oameni de fotbal care vor fi audiaţi zilele următoare, vor trebui să dea lămuriri despre faptul cum au dispărut peste un milion de euro, bani pe care FIFA i-a dat FRF, pentru construirea bazei de pregătire de la Buftea. Presupusele infracţiuni s-au comis în perioada 2010-2012, când preşedintele FRF era Mircea Sandu. Ancheta DIICOT a început după ce au apărut suspiciuni că FRF a umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro.