Dumitru Dragomir dezvoltă un nou proiect imobiliar pe un teren cumpărat de la fiica lui Gigi Becali

Omul de afaceri Dumitru Dragomir, fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal, pregătește construcția unui nou ansamblu rezidențial, cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat de familia sa până acum, în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren cumpărat de la fiica cea mare a lui George Becali.

09 iun. 2023, 14:18
Dumitru Dragomir dezvoltă un nou proiect imobiliar pe un teren cumpărat de la fiica lui Gigi Becali

Mitică Dragomir a cumpărat un lot de circa 13.000 de metri pătrați, parte dintr-un teren mai mare de circa 7,4 hectare pe care Theodora Becali îl promisese spre vânzare familiei antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu, proprietarul holdingului IBB. Crăciunescu a renunțat la a mai cumpăra acest teren și s-a rezumat la dezvoltarea unui proiect rezidențial din apropiere, alături de Elisabeta Lipă. Întregul teren de 7,4 hectare fusese promis familiei Crăciunescu la un preț de 25 de milioane de euro.

„Am depus actele pentru Plan Urbanistic Zonal și ies cam 310 apartamente dispuse în trei blocuri cu 11 etaje. Va fi cel mai mare proiect pe care l-am făcut până acum și va fi spectaculos. Cred că e cel mai bun pământ pe care l-a avut Becali acum la vânzare. Are acces la strada Emil Racoviță și e deasupra lacului. Intenționăm să începem săpăturile în februarie-martie 2024, în funcție de vreme. Vom avea și un împrumut bancar pentru acest proiect. Investiția este estimată în jurul a 30 de milioane de euro“, a declarat, pentru Profit.ro, Dumitru Dragomir.

Alături de fiul său, Bogdan Dragomir, el mai construiește și proiectul Crystal North, amplasat în aceeași zonă, la circa 500 de metri distanță. Acest complex, format din două blocuri cu 8 etaje și 118 apartamente, este construit în proporție de 85%.

„Am vândut cam 30% din Crystal North, pentru că nu prea vând înainte de finalizare, din experiența trecută. Din septembrie se va putea muta lumea aici. Noile dezvoltări imobiliare le vom realiza sub același brand“, a adăugat Dumitru Dragomir.

Familia Dragomir a mai realizat până acum circa 400 de apartamente și vile în București. Cel mai recent, în 2021, a finalizat proiectul cu 108 de apartamente Herăstrău Parkview, construit în spatele hotelului Phoenicia Grand, din Băneasa, în urma unei investiții estimate la 14 milioane de euro.

Citeşte şi: Angajări România 2023. Se caută masiv ingineri şi vânzători. Salariile trec şi de 2000 de euro!

Investitorul mai deține și hotelul de patru stele Crystal Palace din zona Aviației, construit în 2003 și renovat în 2018, care are 74 de camere. În portofoliul de dezvoltator imobiliar al familiei Dragomir se mai regăsesc proiectele Nord City din Pipera, cu 110 apartamente, Sebastian 88 din sudul Bucureștiului, cu 100 de apartamente, Cotroceni Residence din cartierul Cotroceni, cu 8 apartamente de lux, și Crystal Pipera cu 16 vile în Pipera.

Noua dezvoltare imobiliară este localizată în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier și Altex.

Mitică Dragomir a jucat fotbal la clubul Chimia Râmnicu Vâlcea, la sfârșitul anilor 60, a ocupat funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada 1996-2013 și a fost deputat PRM în perioada 2000-2008.

Cu noul proiect imobiliar, Dumitru Dragomir se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în zona Pipera, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați. Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi și fotbalistul Florin Tănase, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro.

Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă. Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate. Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Citeşte şi: Casa Verde Fotovoltaice. Înscrierile pentru Regiunea Sud-Est s-au încheiat. Bugetul, epuizat în primele 6 minute