Casa Verde Fotovoltaice. Înscrierile pentru Regiunea Sud-Est s-au încheiat. Bugetul, epuizat în primele 6 minute

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă, vineri, că înscrierile pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat, bugetul disponibil fiind epuizat în primele şase minute.

09 iun. 2023, 12:51
Casa Verde Fotovoltaice. Înscrierile pentru Regiunea Sud-Est s-au încheiat. Bugetul, epuizat în primele 6 minute

Înscrierile pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat după doar 6 minute de la deschiderea aplicației.

”Astăzi, 09 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud-Est – judeţele judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea. Bugetul de 212.400.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele 6 minute prin înscrierea unui număr de 10.620 persoane fizice”, a transmis AFM, într-un comunicat de presă.

Citește și: Casa Verde Fotovoltaice 2023. Înscrierile pentru obținerea de subvenții s-au încheiat în patru regiuni

”Programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, astfel, în perioada următoare, peste 650 milione lei vor fi accesaţi de persoanele fizice, conform calendarului, în regiunile Sud Muntenia, Sud Vest şi Vest. Importanţa acestui program naţional este confirmată de interesul major în accesarare fondurilor de viitorii prosumatori, ceea ce ne determină să avem încredere că vom îndeplini obiectivul stabilit, acela de a creştete capacităţile de producere a energiei electrice din surse regenerabile”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Citește și: Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bugetul pentru regiunea București – Ilfov s-a epuizat în 9 minute