Dumitru Dragomir, poveste fabuloasă despre cum a pierdut 4 milioane de dolari dintr-un foc: ”Era să alunec cu totul. Copiii mei sufereau”

Fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir este acum un om de businessman de succes, dar recunoaște că în urmă cu mai mulți ani a fost aproape de faliment, după o decizie impulsivă.

25 nov. 2023, 12:21
Dumitru Dragomir, poveste fabuloasă despre cum a pierdut 4 milioane de dolari dintr-un foc: ”Era să alunec cu totul. Copiii mei sufereau”

Dumitru Dragomir a fost mult timp și un împătimit al jocurilor de noroc, dar cea mai mare pierdere financiară din viața sa nu a fost la masa de joc, ci în afaceri, fostul șef al LPF pierzând nu mai puțin de patru milioane de dolari într-o singură săptămână.

“Cel mai mult am pierdut 4 milioane de dolari o dată. Într-o singură zi, la business. Era să alunec cu totul. Aveam pensie bună, dar copiii mei sufereau. Am luat niște bani împrumut și am cumpărat niște saloane de evenimente. Am făcut 5 saloane de evenimente, cele mai frumoase din România.

Am fost în China, singur, am cumpărat candelabru cu diametru de 4 metri, ceva de nedescris. Mochetă, 4000 de furculițe, 4000 de linguri, 4000 de lingurițe, vreo 2500 de mese, 4000 de scaune. Își dai seama ce am putut să iau.

Și a venit nenorocita de criză din 2008. Nicio nuntă nu a mai mers, aveam 160 de oameni angajați, dintre care 30 erau bucătari geniali, pe care trebuia să îi plătești. Un an de zile pierdeam undeva la 60-70 de mii de dolari pe lună”, a povestit Mitică Dragomir.

Citește și: Costel Caran şi-a justificat averea fabuloasă. Cum s-a inspirat din modelul mafiei americane!

În urma experienței sale, Mitică Dragomir a avut parte și de o lecție de viață. Momentul de atunci l-a făcut pe Dumitru Dragomir să nu mai întârzie niciun moment cu banii la bancă, pentru a nu repeta greșeala din 2008. Omul de afaceri a dezvăluit, pentru Fanatik, și faptul că banca l-a și ajutat, pentru că altfel ar fi dat faliment.

“Când am început să alunec, să alunec, să alunec, să alunec… nu am mai avut bani să dau la bancă. A venit banca și a spus ‘Vă dăm 60 de zile să vindeți, dacă nu, vindem noi’. Eu după 60 de zile am crezut că… A veni banca.

Eu dădusem pe afacere 8.500.000 de dolari, bani luați din bancă, 1 leu nu aveam, dar aveam garanții. Hotelul și mai aveam un blocușor. A venit banca și mi l-a vândut într-o săptămână. Mi-a dat mie 7.500.000 de dolari. Eu le luasem cu 8.500.000 de dolari și băgasem 3 milioane în ele. Deci, 4 milioane pierdere.

Asta a fost norocul vieții mele. O bancă bună, nu vreau să îi dau numele, m-a executat, cu toate că m-a și ajutat. După aceea, m-am mutat la altă bancă și nu am întârziat o zi vreodată, din 2008 și până acum” , a mai spus Dumitru Dragomir.

Citește și: Gina Pistol mărturisește că nu se mai uită la Chefi la Cuțite și America Express, prezentate acum de Irina Fodor: ”Mă doare. Închizi ochii și treci mai departe”