Dumitru Fărcaş a murit. Imagini de colecţie cu artistul, povestea vieţii sale spusă de el însuşi, acum 35 de ani VIDEO

Publicat: Marţi, 07 August 2018 09:20 // Actualizat: Marţi, 07 August 2018 09:20 // Sursa: romaniatv.net

Dumitru Fărcaş a murit marţi, 7 august 2018, la vârsta de 80 de ani. 55 dintre aceştia şi i-a petrecut în slujba taragotului, obţinând recunoşterea internaţională şi câştigând numeroase premii.

Dumitru Fărcaş era preşedinte de onoare al Congresului Internaţional al Taragotiştilor. Preşedintele Ion Iliescu i-a conferit artistului la 29 noiembrie 2002 Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, "pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală'. Tot preşedintele Iliescu i-a conferit la 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D - "Arta Spectacolului", "în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea li talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului".

La 7 martie 2008, Dumitru Fărcaş a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

De asemenea, în primăvara acestui an, Klaus Iohannis i-a conferit maestrului Dumitru Fărcaş, cu ocazia împlinirii de către acesta a vârstei de 80 de ani, Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de cavaler, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră, dar şi pentru contribuţia pe care a adus-o culturii.

Dumitru Fărcaş în dialog cu Marioara Murărescu, la Tezaur Folcloric, în anul 1983:

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dumitru farcas Dumitru Farcas a murit Dumitru Farcas taragot Dumitru farcas video
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H