Dumitru Iliescu, fost şef SPP: Iniţierea protocoalelor, opera CIA, care a corupt repede conducerea SRI

Dumitru Iliescu, fost şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, acuză pe Facebook faptul că protocoalele au fost încheiate de SRI la iniţiativa CIA, care a corupt conducerea instituţiei, reuşind în acest fel să conducă din sediile instituţiilor de forţă.

20 mart. 2018, 07:19
Dumitru Iliescu, fost şef SPP: Iniţierea protocoalelor, opera CIA, care a corupt repede conducerea SRI

„Se implinesc 4 ani de cand am furnizat, unei structuri cu atributii in domeniul sigurantei nationale, informatii relevante referitoare la implicarea agentilor CIA in actiunile derulate de catre binomul SRI-DNA impotriva oamenilor politici, oamenilor de afaceri, ziaristilor, magistratilor si specialistilor in diverse domenii de activitate, considerati incomozi sau perceputi cu un anumit grad de ostilitate fata de interesele americane si vest-europene, fata de marile companii din aceste state. Va puneti, firesc, intrebarea: cine a initiat elaborarea celor 67 de protocoale (dupa unii 65, 66 dupa altii)? Putini cunosc insa faptul ca initierea acestor protocoale a fost opera CIA. Nu direct, ci prin intermediul conducerii SRI! Agentii CIA au reusit, relativ destul de repede, sa corupa si sa fidelizeze conducerea acestei structuri de informatii, atat de necesara statului roman, si sa determine devierea activitatii acesteia spre actiuni menite sa sustina si sa faciliteze promovarea si protejarea intereselor americane in aceasta zona geo-strategica”, scrie Dumitru Iliescu, fost şef SPP, pe pagina de Facebook.

Acesta spune că CIA a susşinut SRI în a determina CSAT de necesitatea transferării, în zona ameninţîrilor de siguranţă naţională, a faptelor de corupţie.

„Dupa adoptarea Hotararii CSAT, care incununa cu succes demersul initiat tot de CIA, agentii acesteia au trecut la faza urmatoare si anume solicitarea, adresata domnilor Maior si Coldea, de a initia protocoalele despre care am facut vorbire mai sus. Acum intelegeti de ce aceste protocoale, inclusiv cel cu PICCJ, au fost initiate de catre SRI si nu de catre Ministerul Public. Interesul de a controla zonele de referinta: politica, economica, juridica, informationala, militara – si, nu in ultimul rand, mass-media – era al americanilor si partenerilor vest-europeni, iar SRI era cel mai important instrument pe care il aveau pentru realizarea acestor interese. Prin initierea si semnarea acestor protocoale de catre SRI cu cei ce prezentau interes pentru reprezentantii Unchiului Sam se realiza participarea nemijlocita a ofiterilor serviciului la elaborarea actelor si deciziilor care se luau in zona respectiva”, mai scrie fostul şef SPP.