Dumitru Oprea, PDL: Vocea României trebuie să se audă clar la Bruxelles, nu doar să dăm din cap aprobator

Senatorul PDL Dumitru Oprea cataloghează ca 'inacceptabil' modul în care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) tratează ultimele declaraţii ale separatiştilor din Transnistria, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 15:29
Dumitru Oprea, PDL: Vocea României trebuie să se audă clar la Bruxelles, nu doar să dăm din cap aprobator

Parlamentarul ieşean s-a referit la reacţia extrem de slabă a diplomaţiei noastre faţă de situaţia explozivă din vecinătatea ţării noastre, Dumitru Oprea menţionând cererile liderilor de la Tiraspol de unire cu Federaţia Rusă, precum şi încurajările Moscovei în acest sens.

Senatorul democrat-liberal a afirmat că pasivitatea ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, nu a înregistrat nicio modificare de la începutul crizei din Ucraina, această situaţie dăunând intereselor României.

‘În loc ca vocea României să se audă clar la Bruxelles, pentru a crea o reacţie puternică faţă de provocările ruse din regiune, Titus Corlăţean se mulţumeşte şi acum să aprobe poziţia oficială a Bruxelles-ului’, a afirmat Oprea.

El a mai afirmat că, în cazul în care Corlăţean va continua să fie absent în abordarea problemelor regiunii, ‘prim-ministrul ar trebui să aibă în vedere demiterea acestuia din funcţie’, a spus Dumitru Oprea.