Dumitru Prunariu, APEL DISPERAT după ce şi-a înmormântat nepoata: Nu am acuzat pe nimeni şi nici nu o vom face

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit duminică. Fetiţa s-a stins în mai puţin de o oră după ce a fost adusă la spital în Bucureşti. Copila de 11 ani s-a îmbolnăvit de meningită într-o tabără pe malul Dunării. Dumitru Prunariu spune că nu a dorit ca moartea nepoatei sale să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni, în condiţiile în care familia nu acuză pe nimeni de producerea tragediei, şi face un apel către mass media să permită membrilor familiei să o plângă pe micuţă în linişte.

12 aug. 2015, 21:00
Dumitru Prunariu, APEL DISPERAT după ce şi-a înmormântat nepoata: Nu am acuzat pe nimeni şi nici nu o vom face

Dumitru Prunariu a declarat că nu acuză pe nimeni de decesul nepoatei sale de 11 ani. Potrivit Mediafax, el a precizat că familia nu pregăteşte nicio acţiune în instanţă şi nu a cerut şi nici nu va cere nicăieri vreo verificare privind activitatea medicilor care i-au consultat şi tratat nepoata, referindu-se atât la personalul ambulanţei private, cât şi la cel de la Institutul Matei Balş.

„Nu am acuzat pe nimeni şi nici nu o vom face. Nu dăm în judecată pe nimeni şi nici nu cerem vreo anchetă la Ministerul Sănătăţii sau Colegiul Medicilor. Considerăm că medicii şi-au făcut datoria. Nu dorim nici ca presa să caute vinovaţi pentru drama noastră şi să asistăm la o judecată în direct”, a declarat Dumitru Prunariu.

Prunariu mai spune că mesajul postat pe Facebook a fost pur şi simplu un mod de a-şi împărtăşi durerea cu cei apropiaţi, fără a dori ca aceasta să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni.

„Suntem necăjiţi de felul în care este reflectată în media drama prin care trece familia noastră şi facem un apel către reprezentanţii mass media să ne respecte intimitatea în aceste momente. Traversăm o perioadă foarte grea. Cuvintele sunt prea mici pentru a ne exprima suferinţa. De aceea, vă rugăm să ne permiteţi să ne plângem copila în linişte şi cu decenţă. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a mai spus Prunariu.

Arina a murit după ce s-a întors dintr-o tabără la Capidava, o insulă pe Dunăre din judeţul Constanţa. Împreună cu ea au mai fost 400 de copii, printre ei, şi cei doi nepoţi ai scriitorului Alexandru Mironov. Arina a murit după ce s-a întors dintr-o tabără la Capidava, o insulă pe Dunăre din judeţul Constanţa. Împreună cu ea au mai fost 400 de copii, printre ei, şi cei doi nepoţi ai scriitorului Alexandru Mironov.

Vezi: Scene emoţionante la înmormântarea nepoatei lui Dumitru Prunariu. Fetiţa de 11 ani, condusă pe ultimul drum

Chiar dacă tabăra a fost închisă de zile bune, urmările se mai văd şi acum. Se pare că organizatorii nu s-au mai ocupat de igienizarea zonei, ceea ce face ca şi astăzi insula să fie plină de gunoaie.

Unul dintre copiii care a fost acolo a fost pus sub tratament.

Parchetul Bucureşti dar şi secţia Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei au început o anchetă în cazul morţii nepoatei lui Dumitru Prunariu. Şi Ministerul Sănătăţii a deschis o anchetă în acest caz. Necropia a fost efectuată de Institutul de Medicină Legală, iar raportul va fi gata în aproximativ 3 saptamani.

Citeşte şi: SCANDAL după moartea nepoatei lui Prunariu. Fata a fost diagnosticată greşit de medicul de pe ambulanţă

Dumitru Dorin Prunariu, in varsta de 62 de ani, este primul și singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spatial „Intercosmos” si a petrecut in spatiu 7 zile, 20 de ore si 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. In prezent are gradul de general-maior in rezervă.