Dumitru Prunariu critică zborul spaţial al lui Richard Branson. „Nu prea văd momentul istoric. Nu am văzut Cosmosul Negru”

Excentricul miliardar britanic Richard Branson a aterizat în siguranţă duminică în New Mexico, după ce a petrecut câteva minute la o altitudine recunoscută de SUA ca graniţă a spaţiului, la bordul navei construite de compania sa Virgin Galactic.

12 iul. 2021, 08:48
Dumitru Prunariu critică zborul spaţial al lui Richard Branson. „Nu prea văd momentul istoric. Nu am văzut Cosmosul Negru”

Richard Branson – care încă în timp ce se afla la bordul navei care îl aducea pe Pământ a descris o „experienţă unică într-o viaţă” – este primul miliardar care efectuează o călătorie în spaţiu la bordul unei nave dezvoltate de o companie pe care a înfiinţat el însuşi, luându-i faţa lui Jeff Bezos care urmează să efectueze un zbor spaţial la 20 iulie.

Am făcut câteva lucruri nebunești în viața mea. E cu adevărat incredibil. Este o experiență completă, unică în viață. Felicitări tuturor celor care au contribuit. Felicitări frumoasei echipe Virgin Galactic pentru 17 ani de muncă; o muncă dificilă care ne-a adus până aici”, a spus Richard Branson la revenirea pe Terra, despre proiectul în care a investit peste un miliard de dolari.

Citeşte şi Moment istoric! Miliardarul excentric Richard Branson a zburat în spațiu. Misiunea, un real succes – VIDEO

Dumitru Prunariu, singurul astronaut român care a mers în spaţiu nu este însă prea imporesionat de moment. „Sincer să fiu, uitându-mă la zborul realizat de Sir Richard Branson, nu prea văd partea istorică. Pentru că el a plecat spre Cosmos cu un avion, zborul ar fi trebuit să dureze cam două ore și jumătate, iar după o oră și 40 era întors pe Pământ. Nu știu ce altitudine a atins, se tot vorbește despre 89 de kilometri, dar din imaginile transmise de la bord nu am văzut Cosmosul negru, așa cum se vede el. Dar probabil că a fost un zbor executat cu foarte multă precauție, la bordul acestui vehicul aflându-se chiar patronul companiei. În orice caz, faptul vă Virgin Galactic a realizat un zbor cu pasageri la bord, chiar dacă pasagerii sunt angajații companiei, este o realizare pentru turismul privat. (…) Este o realizare și așteptăm de acum o dezvoltare comercială. Să nu uitam că Bezos și Musk vor zbura cu rachete„, a spus Dumitru Prunariu, pentru Aleph News.

În schimb, Alexandru Mironov este ceva mai optimist. „Este inceputul unei campanii pentru dezvoltarea unei viitoare industrii, parte a unei economii importante din viitor. El a reușit cu bine. Vreau să vă atrag atenția că civilizația umană a trimis în ultimele luni trei nave către planeta Marte. Este începutul democratizării ieșitului în spațiul cosmic. Va urma Jeff Bezos, care va avea la fel de mult succes. Suntem o specie condamnată la eternitate și la împrăștierea în întregul sistem solar”, a declarat acesta.

Citeşte şi Miliardarul Richard Branson, în doliu. Mama acestuia a murit din cauza COVID-19


loading...
Partenerii noștri