Dumitru Sechelariu a fost înmormântat. Mii de oameni l-au plâns pe fostul primar al Bacăului VIDEO

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a fost înmormântat marţi la Cimitirul Central din oraşul pe care l-a condus timp de opt ani, în perioada 1996-2004. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi, pentru a asista la trecerea cortegiului funerar, iar sute de persoane au aşteptat ore bune la cimitir, sosirea sicriului cu trupul neînsufleţit.

19 feb. 2013, 14:50
Dumitru Sechelariu a fost înmormântat. Mii de oameni l-au plâns pe fostul primar al Bacăului VIDEO

Mii de băcăuani l-au condus pe ultimul drum pe fostul lor primar, din perioada 1996-2004, Dumitru Sechelariu, înmormântat marţi, la Biserica din Cimitirul Central. Numărul celor care au dorit să-şi ia adio de la fostul edil a fost atât de mare încât circulaţia pe traseul urmat de cortegiu a fost oprită, iar pentru asigurarea ordinii au fost mobilizaţi sute de jandarmi, poliţişti şi agenţi de pază.

În drumul său, cortegiul funerar a trecut şi prin faţa Primăriei Bacău, unde s-a ţinut un moment de reculegere. La înmormântare a luat parte şi finanţatorul echipei Steaua Gigi Becali,care a mărturisit că l-a iertat pe Dumitru Sechelariu, aşa cum acesta ceruse acesta pe patul de moarte. „Chiar dacă nu îşi cerea iertare, eu oricum veneam la înmormântare, pentru că sunt genul de om care şterge tot ce-a fost rău şi ţine ce-i bun. Cu Dumitru Sechelariu am multe amintiri frumoase. Sunt amintiri amuzante, dar nu e momentul să râdem acum. Ştiu că ducea o viaţă foarte intensă şi îi spuneam să se mai potolească dar el mi-a zis: decât să trăiesc nu ştiu câţi ani ca o cioară, mai bine mai trăiesc 3-4 ani, ca un şoim„, a spus Gigi Becali.

De asemenea, Miron Cozma a fost şi el prezent la slujbă, declarând că îi este recunoscător lui Dumitru Sechelariu pentru faptul că acesta i-a ajutat familia în timpul în care liderul minerilor s-a aflat în închisoare.

Mai mult, Miron Cozma a propus ca oraşul Bacău să îşi schimbe numele în Sechelariu. „A fost un om pasional, care a suferit foarte mult. Poate că nici nu îşi dau seama băcăuanii cât de mult a suferit Sechelariu pentru ei şi pentru că nu a reuşit, din cauza politicienilor vremii, să facă tot ce şi-a propus. El dacă a făcut anumite schimbări politice nu le-a făcut pentru el, că el avea tot ce îi trebuia. A făcut-o doar în ideea de a construi un Bacău aşa cum şi-a dorit el. Dacă ar fi ca la ora asta să se dea un nume Bacăului, ar trebui să se numească Sechelariu. Dacă băcăuanii sunt celebri, asta i se datorează lui Sechelariu„, a declarat Miron Cozma.

Dumitru Sechelariu a murit sâmbătă dimineaţa, într-un spital din Viena, unde fusese trimis pentru mai multe investigaţii, după operaţia la care a fost supus pe 5 februarie, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală. Fostul primar al Bacăului suferea de mai multe afecţiuni cronice, iar în ultima vreme făcuse complicaţii la plămâni şi la coloană.

După moartea lui Dumitru Sechelariu, fratele acestuia, Sergiu Sechelariu, a declarat că fostul primar al Bacăului ar fi vrut să îşi ceară iertare de la trei persoane, Viorel Hrebenciuc, Gigi Becali şi actualul primar al Bacăului, Romeo Stavarache.