Dumitru Sechelariu a murit. Ce spun apropiaţii despre boala fostului primar VIDEO

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a murit sâmbătă dimineaţă, iar familia şi apropiaţii au fost de-a dreptul şocaţi. Deşi fostul primar al Bacăului suferea de mai multe boli cronice, în special cu inima, viaţa i-a fost curmată de complicaţiile apărute la coloană şi la plămâni.

RomaniaTV.net
16 feb. 2013, 12:03
Dumitru Sechelariu a murit. Ce spun apropiaţii despre boala fostului primar VIDEO

Dumitru Sechelariu a avut în repetate rânduri probleme cu inima şi chiar a avut nevoie de o angioplastie coronariană în urma unui preinfarct suferit în 2010. După ce a suferit câteva preinfarcturi, familia şi apropiaţii se temeau că o nouă criză cardiacă i-ar fi putut fi fatală. Problemele la coloană şi l-a plămâni l-au adus însă în spital şi au necesitat o intervenţie chirurgicală în urma căreia situaţia s-a complicat. Medicii au decis, în cele din urmă, ca Sechelariu să fie transferat la Viena, unde fostul primar al Bacăului s-a stins, însă, sâmbătă dimineaţă.

Un prieten apropiat al lui Dumitru Sechelariu, Laurian Lucaş, a declarat, pentru România TV că moartea era „un eveniment oarecum aşteptat”, din cauza problemelor de sănătate, dar că şi în aceste condiţii tot a fost surprinzătoare. Era un eveniment oarecum de aşteptat, dar cu cât era mai târziu, cu atât era mai bine. Nu se simţea bine şi boala intrase destul de serios… De aproximativ 2 luni ştiu că nu se simţea foarte bine, dar în utimele două săptămâni a fost din ce în ce mai rău. A avut afecţiuni la inimă, a avut şi o intervenţie, şi-a pus două stenturi la un moment dat, a avut 2-3 preinfarcturi. Inima… Dar nu această boală deloc anunţată, a spus, cu lacrimi în ochi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Dumitru Sechelariu.

CITEŞTE ŞI: Sechelariu, declaraţie-testament: Să mă îngropaţi cu mâinile afară, să se vadă că n-am luat nimic

Laurian Lucaş a spus despre fostul primar al Bacăului din perioada 1996-2004 că „era în primul rând coleric”: „Era coleric în a-şi demonstra teoriile, neîntrerupt în activitate, în dorinţa de a arăta că totuşi se poate în ţara asta plină de nimic important şi nimic realizabil. În familie, între prieteni era adorat. Deşi viaţa i-a fost plină în afara familiei, a reuşit să aibă o familie specială, care, cred eu, l-a ajutat să ducă lupta până aici„.

Prietenul lui Dumitru Sechelariu a spus că a vorbit ultima oară cu el chiar înainte de transferul la Viena. „Mi-a spus că totul e în regulă, ca de obicei. Aşa cum îl ştiu eu, era convins că o să fie în regulă„, a încheiat Laurian Lucaş.