Dunărea se apropie de cota de inundaţii

Cotele apelor Dunării au ajuns marţi la 632 de centimetri, cu opt centimetri mai puţin faţă de cota de inundaţii de 640 de centimetri. În aceste condiţii la primăriile localităţilor din judeţul Giurgiu riverane fluviului fiind instituit serviciul de permanenţă din ordinul Instituţiei Prefectului.

20 mai 2014, 09:17
Dunărea se apropie de cota de inundaţii

Găujani, Malu, Vedea, Slobozia, Giurgiu, Oinacu, Gostinu, Prundu şi Greaca sunt localităţile unde a fost instituit serviciul de permanenţă, atenţionarea pentru judeţul Giurgiu privind creşterile cotelor apelor Dunării fiind în continuare de cod galben„, a declarat marţi Mădălina Boţoroagă, reprezentanta Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Agerpres.

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoş Stoica, a declarat că digurile sunt monitorizate în permanenţă şi nu sunt semnalate probleme, apa urmând să ajungă chiar până în buza malurilor în Portul Giurgiu, fără să se reverse.

CITEŞTE ŞI Operaţiune dramatică de salvare în Vâlcea. Zeci de familii, scoase cu TAB-urile din calea apelor

Pentru a preveni situaţiile deosebite care pot apărea în zona dig-mal de-a lungul cursului fluviului Dunărea a fost luată măsura interzicerii păşunatului şi pescuitului sportiv. Primarii vor înştiinţa populaţia şi vor dispune evacuarea animalelor din zona dig-mal, iar în cazul în care persoanele se vor împotrivi va fi anunţat prin Serviciul 112 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu care va interveni operativ în zonele respective.

Căpitănia Portului Giurgiu va aduce la cunoştinţa navigatorilor că au obligaţia să reducă viteza de deplasare şi să verifice înălţimea maximă a convoiului în zona Podului Prieteniei.