Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman, a murit

Ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman, Dundar Abdulkerim Osmanoglu, a murit, luni, la vârsta de 90 de ani, în Damasc.

20 ian. 2021, 08:30
Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman, a murit

Dundar Abdulkerim Osmanoglu, ultimul moștenitor al tronului fostului Imperiu Otoman, a murit luni, la vârsta de 90 de ani, a anunțat familia lui, citată de Daily Sabah.

Anunțul a fost făcut de către membrii familiei lui Osmanoglu.

Dundar Abdulkerim Osmanoglu a fost nepotul prințului Mehmet Selim Efendi, fiul lui Abdulhamid al II-lea, sultanul otoman căruia îi este atribuită prelungirea existenței Imperiului Otoman mult după anii săi de glorie de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

După moartea lui Osman Bayezid Osmanoglu, nepotul sultanului Abdulmecid I, în 2017, Osmanoglu a devenit liderul familiei de descendenți, fiind cel mai în vârstă membru al acesteia.

Descendenții dinastiei otomane sunt răspândiți prin toată lumea, după ce prăbușirea imperiului, în 1924, a coincis cu trimiterea lor în exil.

În 1952, toate femeile din dinastie au fost amnistate, iar bărbații au primit dreptul de a reveni în Turcia în 1974. Cu toate acestea, foarte puțini au revenit, deoarece trăiseră zeci de ani peste hotare și își reconstruiseră viețile. Tatăl lui Osmanoglu, Mehmed Abdulkerim Efendi, se stabilise în Beirut, Liban, în timpul exilului, înainte să se mute în Damasc, unde a murit în 1935.

Fratele lui Dundar Abdulkerim Osmanoglu, Harun, s-a întors în Turcia în 1974 și a devenit acum noul lider al familiei otomane.

Sahara s-a acoperit de zăpadă. Peisaje de basm în deşert GALERIE FOTO