După 100 de ANI, amintirea incidentului este vie: Povestea CUMPLITĂ a oraşului care a SPÂNZURAT un ELEFANT

Un incident bizar a zguduit America în data de 13 septembrie 1916. Astfel, într-un oraş din Tennessee, un elefant a fost omorât cu cruzime după ce a ucis bărbatul proaspăt angajat să aibă grijă de el, la scurt timp după ce acesta i-a înfipt o ţepuşă de metal în ureche.

16 mart. 2014, 13:48

O poveste veche de 98 de ani reuşeşte şi astăzi să trezească interesul americanilor. Astfel, la 13 septembrie 1916, un renumit circ a ajuns în oraşul Erwin, din Tennessee, pentru a oferi mai multe spectacole. Cu toate acestea, un incident macabru urma să păteze onoarea localităţii pentru tot restul zilelor, potrivit Roots Web.

Citeşte şi Ultimele minute din viaţa unui pui de elefant: Atacul infernal al unui leu VIDEO

Charles H. Sparks, un patron de circ, reuşise să creeze unul dintre cele mai apreciate spectacole din lume la sfârşitul anilor 1800. Astfel, după ce a cumpărat-o pe Mary, un elefant de doar patru ani, la începutul lui 1896, afacerea s-a dezvoltat, ajungând în anul 1916 ca circul să numere 15 vagoane de tren şi cinci elefanţi.

Timp de 20 de ani, uriaşul animal, care cântărea peste 3.500 de kilograme, a fost atracţia principală a circului, sute de mii de oameni fiind uimiţi de inteligenţa sa. Cu toate acestea, totul a luat sfârşit într-o zi de ghinionistă de 13 septembrie 1916, atunci când toate circurile din lume au vărsat o lacrimă.

Cu doar câteva săptămâni înainte de incident, Louis Reed, dresorul obişnuit al elefantului, a trebuit să părăsească circul. Acesta este motivul pentru care în Walter „Red” Eldridge a fost angajat ca îngrijitor, cu toate că nu avea experienţă în industria circului. La scurt timp după spectacolul din data de 12 septembrie, elefanţii au fost duşi la o fântână publică pentru a se adăpa. Pe drum, faimoasa Mary, a găsit o bucată de pepene roşu şi s-a abătut puţin de la drum. În acel moment, Eldridge a înţepat-o cu o ţepuşă de metal în ureche, motiv pentru care animalul uriaş s-a înfuriat, l-a ridicat cu trompa în aer, ca apoi să îl arunce într-un stand de apă aflat pe marginea străzii. Mai mult, l-a călcat în picioare până capul lui a devenit una cu pământul.

Citeşte şi Emoţionant: Un pui de elefant a plâns cinci ore după ce a fost respins de mama lui VIDEO

Localnicii care au văzut incidentul au început să urle plini de furie „Omorâţi elefantul!„. Un fierar a încercat să îl împuşte, însă pielea pachidermului era mult prea groasă. La scurt timp animalul a fost „arestat” şi oamenii au cerut să fie ucis. În noaptea respectivă, conducerea circului a avut de luat o decizie dificilă, după ce timp de 20 de ani, Mary a fost alături de ei, zi de zi. Cu toate acestea, uciderea unui elefant de trei tone nu este o treabă uşoară, fiind luate în considerare mai multe idei. Astfel, otrăvirea şi împuşcarea nu aveau sorţi de izbândă. O altă idee era electrocutarea, dar oraşul nu dispunea de o putere atât de mare încât să ucidă mamiferul, astfel că s-a ales spânzurarea cu o macara şi o serie de lanţuri folosite în industria feroviară.

În ziua următoare, în data de 13 septembrie, într-o miercuri, Mary a fost adusă în jurul orei cinci seara în apropierea căii ferate. Picioarele ei au fost legate de şine, în timp ce lanţul unei macarale a fost pus pe gât. Potrivit martorilor, primul lanţ s-a rupt şi elefantul a căzut la pământ. Imediat, un alt lanţ a fost ataşat de gât şi în câteva minute animalul şi-a dat ultima suflare, fiind ulterior îngropat în apropiere. Inedit este faptul că nimeni nu a avut vreodată voie să dezgroape oasele, cu toate că locul gropii este cunoscut.

Citeşte şi Amuzanta expresie a unui pui de ELEFANT, atunci când iese din apă: Seamănă cu un MAMUT FOTO

Chiar dacă au trecut aproape 100 de ani de la incidentul macabru, amintirea cruntă încă îi apasă pe localnicii care au cerut moartea unui animal de circ din pură plăcere. În prezent astfel de practici sunt interzise, elefanţii periculoşi fiind trimişi în sanctuare speciale. Un lucru este sigur, din acel moment locuitorii oraşului au fost blestemaţi, oraşul Erwin fiind cunoscut în toată lumea doar ca locul în care un elefant a fost spânzurat.