După 15 ani, mai avem două luni cu Pluto în Capricorn. Cine nu a înțeles trecutul e condamnat să-l repete!

Tranzitele se construiesc unul pe celălalt. Pluto în Vărsător se bazează pe Pluto în Capricorn. Dacă învățăm lecțiile tranzitelor anterioare, trecem fără probleme la următorul capitol din viața noastră.

18 ian. 2023, 06:34
După 15 ani, mai avem două luni cu Pluto în Capricorn. Cine nu a înțeles trecutul e condamnat să-l repete!

Pluto in Capricorn 2023. În 23 martie, Pluto intră în Vărsător și se va scrie un nou capitol în istorie. Oamenii au mari speranțe de la Pluto în Vărsător. Cu toate acestea, nu putem fi constructivi în viitor dacă  n-am înțeles pe deplin trecutul. Iar Pluto în Capricorn asta face. „Cei care nu-și pot aminti trecutul sunt condamnați să-l repete”, spune o vorbă înțeleaptă.

Încă mai avem timp, până pe 23 martie 2023 (când Pluto intră în Vărsător) și apoi din nou, între iunie 2023 și ianuarie 2024 (când Pluto se mută înapoi în Capricorn, prin mișcarea retrogradă) pentru a înțelege tranzitul de 15 ani al lui Pluto prin Capricorn. Pluto s-a mutat în Capricorn în anul 2008 și va mai sta aici, cum spuneam, până în 23 martie 2023.

Dacă Pluto are o menire, aceea este călătoria. Nu putem scăpa de călătoria pregătită pentru noi. Ne putem opune. O putem disprețui. Putem să așteptăm până la ultima noastră respirație sau să acționăm de la prima. Alegerea este întotdeauna a noastră. Dar, în cele din urmă, trebuie să ne angajăm în acțiune. Și în acest proces, suntem provocați, schimbați și aduși mai aproape de adevărata natură a ființei noastre.

Tranzitele se construiesc unul pe celălalt. Pluto în Vărsător se bazează pe Pluto în Capricorn. Dacă învățăm lecțiile tranzitelor anterioare, trecem fără probleme la următorul capitol din viața noastră.

Dar am integrat cu adevărat lecțiile lui Pluto în Capricorn?
Intrarea lui Pluto într-un nou semn corectează inițial defectele tranzitului Pluto anterior. Tranzitul lui Pluto în expansivul Săgetător a coincis cu bula imobiliară și economică, creșterea inflației și a ratelor dobânzilor, externalizarea producției și dependența excesivă de comerțul exterior. Pluto în Capricorn a redus ratele dobânzilor și, desigur, a creat diferite tipuri de probleme, cum ar fi prea multă consolidare a puterii la vârf.

Citiți și: Horoscopul banilor pe 5 ani. Zodiile care atrag banii în cont ca un magnet

Capricornul este semnul instituțiilor, al marilor corporații, al politicii și al structurilor de sus în jos. Capricornul este un sistem de guvernare care gestionează diferite părți în mișcare, astfel încât acestea să poată funcționa într-un întreg coerent.

Să însemne asta că Pluto din Vărsător va „anula” toți politicienii și toți directorii executivi?
Atâta timp cât ne gândim la Pluto în Capricorn ca fiind „ei”, ratam complet scopul acestui tranzit. Pluto în Capricorn nu este despre politicieni. Pluto în Capricorn nu este despre CEO. Pluto în Capricorn este despre fiecare dintre noi.

În ultimul deceniu și jumătate, Pluto în Capricorn ne-a cerut – fiecăruia dintre noi – să dezvoltăm calitățile constructive ale Capricornului. Cum ar fi să devenim strategi, să planificăm din timp și să ne asumăm responsabilitatea pentru propria noastră viață.

Pluto în Capricorn – Cum să devenim adulți?
Activitățile, proiectele și finanțele instituțiilor mari sunt planificate cu mult timp în avans. De obicei pe un orizont de 5 ani. E-mailul cu acel „anunț mare” pe care l-ai primit în această dimineață de la compania ta era în „pepiniera” departamentului de comunicare din 2018. Niciun manager nu se trezește dimineața și nu decide să concedieze angajați. Niciun politician nu decide de la o zi pe alta să majoreze dobânzile. Aceste inițiative sunt în proiect de ani de zile. O entitate mare precum o corporație – sau o națiune – nu poate supraviețui fără o planificare pe termen lung.

Dar planificarea pe termen lung nu se limitează la instituțiile mari.
Noi – oamenii – suntem sisteme complexe. Avem și noi obiective și planuri. Desigur, e foarte frumos să fii spontan, dar rolul Berbecului, al Taurului, al Gemenilor și al Racului este de a ne arăta cum să trăim momentul prezent. Rolul Capricornului este să ne învețe cum să planificăm, să muncim din greu, să fim responsabili și să ne atingem obiectivele.

Când înțelegem cum funcționează sistemele complexe, nu mai credem în „coincidențe” sau „noroc”. Cu Pluto în Capricorn, ceea ce se întâmplă se întâmplă și orice se întâmplă este o consecință a acțiunilor anterioare.

A avea succes, a atinge obiectivele pe termen lung nu este o lovitură norocoasă.
Este rezultatul anilor de muncă grea și al acțiuni deliberate. Când înțelegem că lumea este complexă și interconectată, întruchipăm calitățile Capricornului și preluăm controlul asupra vieții noastre. Când nu știm cum funcționează Capricornul, exteriorizăm autoritatea unei terțe părți pe care o punem responsabilă să facă lucrurile „de adulți” pentru noi. Atâta timp cât nu întruchipăm Capricornul la nivel personal, altcineva va juca rolul de adult pentru noi. Lui îi vom da putere asupra noastră.

Pluto în Capricorn – Probleme cu tatăl
În analiza tranzacțională, există 3 trei stări sau moduri diferite ale ego-ului în timpul interacțiunilor: starea eului copilului, starea eului părinte și starea adultului. Arhetipal, părintele este energia Capricornului și copilul, energia Racului. Starea dezirabilă este „adultul” atunci când persoana nu se ocupă de ceilalți (părinte/Capricorn), nici nu exteriorizează autonomia și se așteaptă să fie îngrijită (copil/Rac). Adultul are o abordare obiectivă, echitabilă, „câștig-câștig” a interacțiunilor.

Două zodii care vor avea noroc în următorii 10 ani
Starea adultă corespunde unei expresii sănătoase, integrate, a arhetipului Vărsător.
Vărsătorul este condus atât de Saturn, cât și de Uranus. Vărsătorul este adultul (Saturn) care a depășit modelul părinte/copil. Prin preluarea controlului asupra vieții lui, adultul Vărsător își găsește libertatea (Uranus) pentru a-și exprima sinele unic. Dar pentru a ajunge la cea mai înaltă expresie a vârstei adulte, trebuie mai întâi să rezolvăm problemele legate de „tatăl” nostru, Capricorn.

Respingerea sau răzvrătirea împotriva autorității este abordarea nesănătoasă a Vărsătorului de a transcende Capricornul și de a aborda problemele cu tatăl nostru. Denigrarea liderului/autorității este o soluție pe termen scurt, care se întoarce întotdeauna împotriva noastră. Această abordare poate rezolva inițial tensiunea polarității Rac/Capricorn, dar până când vom integra aceste arhetipuri la nivel de identitate, vom continua să căutăm următoarea figură a tatălui care să ne spună ce să facem.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.