„Dupa 2.0 ani”. O producţie RTV.net vă invită la aniversarea internetului

Internetul a împlinit anul acesta 20 de ani de existenţă. Societatea a evoluat odată cu el şi s-a transformat datorită sau, de ce nu, din cauza lui. Oameni de televiziune, politicieni, bloggeri, vedete autohtone îşi amintesc cu plăcere de prima interacţiune cu internetul. "După 2.0 ani" este o emisiune RTV.net în care aflaţi cât de amuzantă, aventuroasă sau dramatică a fost prima experienţă a personajelor publice de la noi cu internetul.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 10:54
„Dupa 2.0 ani”. O producţie RTV.net vă invită la aniversarea internetului

Oameni de televiziune, politicieni, bloggeri, vedete autohtone vorbesc la „După 2.0 ani” pe RTV.net despre primul contact cu internetul şi cum le-a marcat viaţa această invenţie.

Episodul 1: Cum a aflat lumea pe cine iubeşte jurnalista Ionela Năstase

Episodul 2: Jurnalistul Teodor Tiţă, despre instrumentele internetului folosite în scopuri politice

Episodul 3: Mihai Trăistariu caută specialişti pentru managementul vieţii lui virtuale

Episodul 4: Internetul hobby sau afacere, cu Dragoş Stanca

Episodul 5: Alex Găvan ne iniţiaza în arta conectării online, la altitudine


În data de 6 august 1991, Tim Berners-Lee deschidea în Londra prima pagină de Internet, în care explica invenţia sa bazată pe interconectarea unui computer la Internet, numit World Wide Web.

20 de ani mai târziu, impactul Internetului asupra societăţii în care trăim este fenomenal. Numărul site-urilor web a ajuns la peste 463 milioane, potrivit unui sondaj realizat luna aceasta de către Netcraft.

În urmă cu 10 ani, existau doar 30 de milioane de website-uri, o explozie faţă de cele 26 de site-uri care existau în 1992.

Numărul utilizattorilor de Internet depăşeşte în acest moment două miliarde la nivel global, potrivit International Telecommunications Union, adică aproape 30% din populaţia planetei.

După 20 de ani de la înfiinţare industria web a ajuns să genereze 1,672 miliarde dolari la nivel global (3% din PIB-ul mondial), potrivit McKinsey.

După perioada Internetului static – Web 1.0 – în anii 90 care, în principiu, permitea schimbul de informaţii pe Internet, a urmat Web 2.0, în anii 2000, cu bloguri, enciclopedia online Wikipedia sau reţelele sociale, precum Facebook.

Ce-i Web 3.0? Pentru unii va fi Internetul obiectelor. Autoturisme, televizoare, maşini de spălat, frigidere etc, toate vor comunica între ele, fără intervenţie umană, prin intermediul unui SIM card.