După amenințările cu arme nucleare, Kim Jong-un și-a prezentat fiica lumii întregi

Fiica lui Kim Jong-un a fost alături de tatăl ei, vineri, la lansarea unei rachete balistice intercontinentale, într-o primă apariție în spațiul public, relatează BBC.

19 nov. 2022, 11:27
După amenințările cu arme nucleare, Kim Jong-un și-a prezentat fiica lumii întregi
KCNA.kp

Kim Jong-un continuă să surprindă o lume întreagă!

După ce a amenințat cu declanșarea unui război nuclear și a vorbit despre ”o confruntare totală”, Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, a apărut la brațul fiicei sale, care au asistat la un eveniment fastuos de lansare a unei noi rachete balistice intercontinentale.

Kim Jong Un „a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări” la adresa Coreei de Nord, „partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală”, potrivit KCNA

Agenția de presă de stat din Coreea de Nord (KCNA) îl arată pe Kim de mână cu tânăra, în timp ce racheta se află pe platforma sa mobilă de lansare din apropiere, eveniment la care a luat parte și sotia sa.

Citiți și: Alertă la nivel mondial! Kim Jong Un amenință cu arme nucleare și cu o „confruntare totală”

Kim Jong-un a inspectat rachetele și a avut grijă să se asigure că totul se desfășoară fără nicio problemă.

Este pntru prima oară când liderul Coreei de Nord și-a prezentat fiica lumii întregi, imaginile fiind deja preluate de toate agențiile de presă din lume, mai ales că axistența fiicei sale a fost învăluită în mister până acum.

Fata, despre care se crede că se numește Kim Chu-ae, a fost menționată prima dată în 2013, după ce fosta vedeta americană de baschet Dennis Rodman a făcut o călătorie controversată în Coreea de Nord.

„Apariția publică a lui Chu-ae este semnificativă. Kim arată elitelor, în acest fel, din țara sa că încă mai are un control ferm asupra puterii”, a declarat pentru BBC, Michael Madden, un expert în Coreea de Nord de la Stimson Center din Washington DC.

Expertul correan estimează că Chu-ae are aproximativ 12-13 ani, ceea ce înseamnă că în aproximativ patru-cinci ani se va pregăti să meargă la universitate sau să facă serviciul militar.