După caniculă, vin ploile şi vijeliile puternice. Noi alerte de meteo emise de ANM

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis joi noi alerte meteo de disconfort termic ridicat. De asemenea, a fost emisă alertă cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale valabilă de astăzi de la prânz până vineri dimineaţă.

05 aug. 2021, 10:29
După caniculă, vin ploile şi vijeliile puternice. Noi alerte de meteo emise de ANM

Meteorologii ANM au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de disconfort termic ridicat pentru astăzi.

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade”, a transmis ANM.

În sudul ţării, temperaturile vor fi mai ridicate, fiind emis COD PORTOCALIU.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu și Călărași disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade”, a anunţat ANM.

Citeşte şi: Ploile au făcut prăpăd în ţară. Un oraş întreg a ajuns sub ape în doar câteva minute

Şi după caniculă, vin şi furtuni puternice. A fost emisă AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină pentru intervalul 05 august, ora 21:00 – 06 august, ora 06:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

De asemenea, a fost emis COD PORTOCALIU de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale pentru intervalul 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va continua şi vineri. În estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Citeşte şi: Măsuri speciale pe litoral după creşterea numărului de infecţii cu COVID-19. Vor fi controale în mijloace de transport şi restaurante

 

PROGNOZĂ BUCUREȘTI

Joi, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, când vor fi posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

Vineri, valorile termice vor fi în scădere. Temporar înnorările vor fi accentuate și în cursul zilei vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.


loading...