Ploile au făcut prăpăd în ţară. Un oraş întreg a ajuns sub ape în doar câteva minute

Ploile au făcut prăpăd în judeţul Vaslui. Oraşul Bârlad s-a afla miercuri seară sub cod roşu de vijelii, grindină şi descărcări electrice. În doar câteva minute, străzile au fost acoperite de ape.

05 aug. 2021, 08:44
Ploile au făcut prăpăd în ţară. Un oraş întreg a ajuns sub ape în doar câteva minute

Ploile au făcut prăpăd în judeţul Vaslui. Mai multe străzi din Bârlad au fost inundate, după ce canalizările din oraş nu au mai făcut faţă puhoaielor de apă. De asemenea, subsolurile unor instituţii importate precut Judecătoria şi Primăria au fost inundate.

Ploile au făcut prăpăd în Vaslui

Citeşte şi Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. Florin Cîţu a anunţat câţi bani alocă Guvernul

A fost cod roşu de vijelii, miercuri seară, în Bârlad. Localnicii au fost avertizaţi prin mesaje RO-ALERT.

„Toată apa din cartierele Deal și Țuguieta, Bariera Puiești,  s-a scurs în centrul orașului și zonele sensibile: Zona Gării, Vasile Pârvan, Centrul Civic, Cerbul de Aur,Confecții, Bibliotecă. Dezastrul cel mai mare este pe Fundătura Al. Sahia, unde apa este pe stradă aproape până la brâu. La fața locului, unde este posibil, se acționează cu o mașină de pompieri,  cu pompe, dar încă plouă foarte tare. Au fost inundate subsolurile de la farmaciile din zona centrală, subsolul primăriei, este un dezastru. Vom sta toată noaptea să scoatem apa de unde a intrat”, a precizat primarul Dumitru Boroș, potrivit vremeanoua.ro.

Mai multe echipaje de pompieri din Vaslui şi Huşi au sărit în ajutorul oamenilor pentru a evacua apa din locuinţe şi instituţiile din Bârlad.

„Se intervine în municipiul Bârlad cu tot detașametul de pompieri din oraș, iar în sprijin vine efective din Vaslui și Huși. Autospecialele din Vaslui vor interveni pentru evacuarea apei din subsolul Judecătoriei Bârlad și oriunde va mai fi nevoie. Sunt în jur de 80 de solicitări de la populație, pentru evacuarea apei din gospodării. Vom reveni cu un comunicat la finalul acțiunii de evacuare a apei și ajutorarea populației”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Citeşte şi Prăpădul viiturilor. Inundațiile au băgat sub ape mai multe localități din Romania VIDEO

Trei localităţi din judeţul Vaslui s-au aflat sub avertizare Cod Roşu de fenomene meteorologice periculoase, valabilă până la ora 00.30. Au fost prognozate vijelii puternice, averse care au cumulat peste 50 l/mp, izolat grindină şi frecvente descărcări electrice

De asemenea, 19 localităţi din judeţele Brăila, Galaţi, Iaşi şi Vaslui au fost afectate de ploile şi furtunile din ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din zeci de case şi curţi. Totodată, 37 de copaci şi trei stâlpi au fost doborâţi de vânt, fiind afectate mai multe maşini şi case.

„În ultimele 24 de ore, în contextul fenomenelor hidrometeorologice manifestate, s-au înregistrat efecte în 19 localităţi din 4 judeţe (Brăila, Galaţi, Iaşi şi Vaslui), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 12 case, 43 curţi şi 11 beciuri. De asemenea, salvatorii au acţionat pentru degajarea a 37 copaci şi 3 stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind afectate 16 autoturisme, 14 case şi 1 acoperiş al unui bloc de locuinţe”, a arătat, joi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Traficul rutier a fost temporar blocat pe două drumuri naţionale (DN 24 – Galaţi şi DN 24D – Vaslui) din cauza copacilor rupţi şi a apei acumulate pe carosabil.