După ce a făcut-o praf pe soția lui Volodimir Zelenski, Roger Waters i-a scris lui Vladimir Putin. Mesajul fondatorului Pink Floyd

Roger Waters este unul dintre puținii muzicieni care au avut curajul de a face comentarii publice despre războiul din Ucraina. După ce l-a criticat pe Volodimir Zelenski, celebrul artist a trecut la Vladimir Putin. 

27 sept. 2022, 19:41
După ce a făcut-o praf pe soția lui Volodimir Zelenski, Roger Waters i-a scris lui Vladimir Putin. Mesajul fondatorului Pink Floyd

Cântărețul britanic i-a scris un mesaj președintelui de la Moscova, prin care l-a întrebat pe Vladimir Putin când are de gând să încheie războiul din Ucraina.

„Știu, știu că SUA și NATO invadează alte state suverane, fără ezitare sau pentru câțiva barili de petrol, dar asta nu înseamnă că și dvs. trebuie să procedaţi la fel!”, a scris Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd.

„ (…)În primul rând, ați dori să se pună capăt acestui război? (…)

Asta ar face imediat lucrurile mult mai ușoare. Dacă ați spune: ‘Federația Rusă nu mai are niciun interes teritorial în afară de securitatea populațiilor vorbitoare de limbă rusă din Crimeea, Donețk și Lugansk’. Asta ar ajuta (…) 

Da, să ne aruncăm în aer unii pe alții și lumea în bucăți. Problema este că eu am copii și nepoți, la fel ca majoritatea fraților și surorilor mele din întreaga lume și niciunul dintre noi nu s-ar bucura de acest rezultat. Așa că, vă rog, domnule Putin, îngăduiți-mi și dați-ne această asigurare!”, a mai scris Waters pe Facebook.

Celebrul cântăreț s-a hotărât să-i scrie lui Vladimir Putin la recomandarea Olenei Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski.

 

Cum a criticat-o Roger Waters pe soția lui Volodimir Zelenski

 

Președintele de la Kiev și soția sa au fost aspru criticați de superstarul britanic, pentru că nu fac nimic pentru a opri escaladarea conflictului. Mesajul lui Roger Waters a fost transmis după interviul controversat al Zelenskăi, oferit pentru BBC, în data de 4 septembrie.

„Când doamna Zelenska mi-a răspuns prin Twitter, am fost foarte surprins și foarte emoționat. Dacă mi-ați răspunde, v-aș respecta foarte mult pentru asta și aș considera mișcarea drept una onorabilă și în direcția corectă către o pace durabilă”, a concluzionat Roger Waters .

Iată ce cuvinte grele i-a transmis Roger Waters soției lui Zelenski:

„Dacă, în schimb, dorim să obţinem un rezultat diferit, s-ar putea să trebuiască să căutăm o altă cale, iar această cale s-ar putea să se afle în bunele intenţii declarate anterior de soţul dvs. Da, mă refer la platforma pe baza căreia a candidat în mod atât de lăudabil la funcţia de preşedinte al Ucrainei, platforma pe baza căreia a obţinut victoria sa istorică zdrobitoare în alegerile democratice din 2019.

El a candidat pe platforma electorală a următoarelor promisiuni: Să pună capăt războiului civil din est şi să aducă pacea în Donbas şi autonomie parţială pentru Doneţk şi Lugansk. Şi să ratifice şi să pună în aplicare restul corpului acordurilor Minsk 2″, a declarat, printre altele, Waters.