Soția lui Zelenski face scandal. Ucraineanca ceartă britanicii care se plâng de inflație: „Când ei numără banii, noi numărăm morții!” (VIDEO)

Politicile „Green Deal" și „Fit for 55", respectiv sancțiunile anti-Rusia, au sărăcit populația din Europa, dar au provocat daune majore și în rândul britanicilor. În opinia soției lui Volodimir Zelenski, cetățenii nu trebuie să se plângă. Ei trebuie să suporte toate consecințele, deși Ucraina nu este stat membru NATO. 

03 sept. 2022, 22:42
Soția lui Zelenski face scandal. Ucraineanca ceartă britanicii care se plâng de inflație: „Când ei numără banii, noi numărăm morții!” (VIDEO)

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei, cu care a și realizat în ultimele luni mai multe ședințe foto, virale în presa internațională, a provocat un mare scandal internațional.

Într-un interviu oferit pentru BBC, Olena Zelenska a declarat cu nonșalanță că cetățenii britanici care se plâng de scăderea nivelului de trai ar trebui să se gândească mai mult la Ucraina.

„Înțeleg că situația este foarte grea. Dar permiteți-mi să vă reamintesc că în momentul pandemiei de COVID-19, care la noi încă este, și Ucraina a fost afectată.

Prețurile cresc și în Ucraina. Dar, în plus, oamenii noștri sunt uciși.

Așa că atunci când începi să numeri banii din contul tău bancar sau din buzunar, noi facem același lucru, dar ne numărăm victimele”, a afirmat prima doamnă a Ucrainei.

În Ucraina, bărbații de 18-60 de ani au interzis să părăsească țara. În baza legii marțiale semnate de Zelenski, cetățenii care vor dori să fugă de război, vor risca cel puțin arestul.

 

Situație dezastruoasă din punct de vedere economic, în Marea Britanie

 

Olena Zelenska este căsătorită cu Volodimir Zelenski din anul 2003.

În Marea Britanie, inflația a atins un nou record al ultimilor 40 de ani, de 10,1%. Creșterea prețurilor la energie a acționat ca un tăvălug, iar toate produsele și serviciile din Regatul Unit au urmat trendul.

Banca Angliei a implementat şase creşteri consecutive ale ratelor dobânzilor, în încercarea de a controla inflaţia. La începutul lui septembrie s-a efectuat cea mai mare majorare unică din 1995, proiectând că Regatul Unit va intra în cea mai lungă recesiune de la criza financiară globală în trimestrul patru al anului.

Banca Națională se aşteaptă ca inflaţia să depăşească 13,3% în octombrie.