După ce DNA a anunţat că verifică finanţările lui Dan Barna, PSD susţine campania „Fără penali”

Ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor a fost suplimentată marţi de reprezentanţii PSD cu mai multe puncte, printre care iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" şi desfiinţarea Secţiei speciale pentru magistraţi, pe care le respinsese cu doar o zi înainte. Răzgândirea pesediştilor se pare că a venit după ce DNA a anunţat că va cerceta finanţările europene ale firmelor lui Dan Barna.

22 oct. 2019, 11:03
După ce DNA a anunţat că verifică finanţările lui Dan Barna, PSD susţine campania „Fără penali”

Proiectele conţinând iniţiativa ”Fără penali”, alegerea primarilor în două tururi şi aborgarea recursului compensatoriu – solicitate de USR în schimbul susţinerii Guvernului Orban – nu au obţinut luni susţinere în Biroul Permanent al Camerei pentru introducerea pe ordinea de zi a plenului. Ele au fost respinse de PSD, UDMR şi Pro România, iar Dan barna a protestat.

„Adevărata majoritate din Parlament la lucru: „Fără penali, alegeri locale în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu, boicotate de PSD, UDMR şi Pro România” E majoritatea anti-reforme, e majoritatea care priveşte doar spre propriile interese, majoritatea toxică. Împotriva lor luptăm. Şi nu ne oprim până nu câştigăm”, a scris Dan Barna pe Facebook.

După ce pe parcursul zilei de luni au apărut mai multe informaţii privind deschiderea unui dosar DNA privind finanţările europene ale firmnelor lui Dan Barna, PSD s-a răzgândit brusc. Marţi, parlamentarii PSD au suplimentat ordinea de zi a Comisiei Juridice exact cu iniţiativa „Fără penali”, dar şi cu celelalte proiecte promovate de USR.

În cazul în care cercetările DNA vor trece de la faza in rem (cercetarea faptei) la faza in personam (cercetarea persoanei), iar Dan Barna va fi audiat de procurorii anticorupţie, candidatul Alianţei USR-PLUS va avea o problemă mare în campania electorală.

Victor Ponta a acuzat campania USR-PLUS că este doar un joc de imagine şi a spus că Dan Barna şi USR „au venit cu aceste proiecte ca un şantaj la adresa PNL în războiul lor absurd de ocupare (prin manipulare) a electoratului de dreapta-oricum proiectele erau blocate la Comisii şi nu pot fi votate până nu au raport-totul a fost doar UN JOC DE IMAGINE”.

Citeşte şi: Coaliţia care îl susţine pe Orban la Guvern, test căzut în Parlament. Victor Ponta: „A fost o mică lecţie”