După ce premierul Viktor Orban s-a afişat cu steagul Ungariei mari, Nicolae Ciucă a avut o primă reacție: ,,România a dat tot timpul dovadă de bune intenţii şi şi-a dorit dintotdeauna să aibă relaţii de bună vecinătate”

Premierul Viktor Orban a publicat zilele trecute imagini pe Facebook în care apare la gât cu un fular cu harta stilizată a Ungariei Mari. La vederea acestor imagini, Nicolae Ciucă a avut o primă reacție.

23 nov. 2022, 19:54
După ce premierul Viktor Orban s-a afişat cu steagul Ungariei mari, Nicolae Ciucă a avut o primă reacție: ,,România a dat tot timpul dovadă de bune intenţii şi şi-a dorit dintotdeauna să aibă relaţii de bună vecinătate”

Premierul Viktor Orban a publicat zilele trecute imagini pe Facebook în care apare la gât cu un fular cu harta stilizată a Ungariei Mari. Premierul României, Nicolae Ciucă a simțit nevoia să transmită un mesaj.

Nicolae Ciucă: ,,România a dat tot timpul dovadă de bune intenţii şi şi-a dorit dintotdeauna să aibă relaţii de bună vecinătate”

,,România, de când se ştie şi de când am reuşit să avem o imagine despre modul în care se comportă pe plan international, a dat tot timpul dovadă de bune intenţii şi şi-a dorit dintotdeauna să aibă relaţii de bună vecinătate, să îşi consolideze relaţiile de parteneriat şi de colaborare cu toate ţările, atât din Europa, cât şi de pe celelalte continente”, a spus Ciucă conform news.ro

Mai mult decât atât, acesta a sublinat faptul că țara noastră se chinuie de mai mulți ani pentru a intra în spațiul  Schengen.

”Modul în care privim relaţiile cu vecinii şi relaţiile internaţionale sunt bazate pe respectarea statului de drept, a relaţiilor internaţionale. Acesta este modul în care înţelegem să facem politică şi să ne înţelegem cu vecinii”, a spus el.

Acesta a ținut să facă un comentariu referitoar la afișarea premierului Viktor Orban cu steagul Ungariei Mari.

,,Referitor la modul în care a apărut premierul Ungariei, Viktor Orban, în public, nu este prima data când putem să observăm astfel de ieşiri. Consider că în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să respectăm regulile jocului, ale statului de drept, ale bunei colaborări şi să avem mereu deschisă opţiunea către dialog şi să respectăm ceea ce este agreat la nivel internaţional”, a mai adăugar acesta.

Citește și: Marcel Ciolacu face praf USR: „Am văzut ce înseamnă ‘oamenii noi’!”. Liderul PSD acuză partidul lui Barna și Drulă de fake news

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei s-a afișat la ultimul meci al naționalei maghiare cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari

Acesta  a publicat imaginile pe pagina sa de Facebook. Postarea premierului de la Budapesta vine la o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a criticat proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc, adoptat tacit de deputați și respins ulterior de Senat.

Citește și: EXCLUSIV| Alexandru Rafila îi răspunde lui Raed Arafat în scandalul proteselor ambulanțierilor: ”Trebuie să încercăm să dialogăm, nu să face declarații despre comploturi care nu există”