După cum zicea Băsescu… MRU se vrea „premierul perfect”

6 miliarde de euro pentru o șansă la fotoliul prezidențial. Președintele Traian Băsescu a declarat că dacă Mihai Răzvan Ungureanu vrea să candideze la funcția de președinte, trebuie să absoarbă 6 miliarde de euro din bani europeni în acest an. Ca să fie un premier perfect. Zis și făcut. Premierul și-a pus "perfecțiunea" în cârca miniștrilor care gestionează fondurile europene.

13 mart. 2012, 15:30
După cum zicea Băsescu… MRU se vrea „premierul perfect”

Traian Băsescu nu a exclus o candidatură a lui Mihai Răzvan Ungureanu la Preşedinţie, dar cu o condiţie.

„În primul rând, să absoarbă cele 6 miliarde de la UE anul acesta şi putem spune toţi că am avut un premier perfect. Ar fi foarte greu să ai un eşec ca premier şi apoi să vrei să candidezi la Preşedinţie”, a declarat duminică şeful statului, la Pro TV.

La doar două zile de la declarația președintelui, premierul a luat în serios perfecțiunea cerută de șeful statului. Vrea 6 miliarde de euro, fonduri europene, anul acesta. Nu mai târziu. Iar miniștri ar face bine să se ocupe de asta.

„Ținta noastră este de peste 6 miliarde de euro în acest an. Este o prioritate absolută a acestui  Guvern. Vă fac responsabili doamnă ministru, domnilor miniștri, domnilor şi doamnelor secretari de stat, șefi ai autorităților de management, să ajungeți la această țintă”, le-a spus premierul oficialilor guvernamentali.

Ungureanu este atât de hotărât să-şi atingă scopul încât ameninţă cu demiterile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, miniştrii şi şefii de autorităţi de management care nu vor lua măsuri în perioada imediat următoare pentru a accelera ritmul de absorbţie a fondurilor UE şi a elimina problemele din acest proces vor fi demişi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că nu exclude o eventuală candidatură la următoarele alegeri prezidenţiale a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, cu susţinerea PDL, însă acesta trebuie mai întâi să reuşească la conducerea Guvernului.

El a subliniat că principalul criteriu de care va depinde reuşita ca premier a lui Ungureanu este absorţia în acest an a celor şase miliarde de euro de la Uniunea Europeană.